Убиецът на Мелиса имал съратник, издала го дъщеря му

0
Тодор Тодоров се консултира с адвоката си преди началото на съдебното заседание
Тодор Тодоров се консултира с адвоката си преди началото на съдебното заседание Снимка: Топ новини

Владимир Иванов, който помогнал на мъжа на убитата в Русе през лятото на 2013 г. Мелиса – Тодор Маринов Тодоров, да изхвърли трупа й и да се отърве от някои доказателства, също е убил жена си. Това стана ясно на започналото днес дело. Иванов е осъден през 2000 година, а през 2011 г. е освободен предсрочно. С Тодоров се запознали в затвора, докато последният излежавал присъда за друго престъпление.

Сигналът в полицията за тежкия случай от лятото на 2013 г. пък подала дъщерята на Тодоров от първия му брак Антоанета Тодорова. Тя научила за стореното от баща си от баба си – неговата майка Анка Маринова, с която той споделил за стореното. Веднага след като чула страшната истина, младата жена отишла в полицията, за да разкаже за чутото, обясни самата тя в съдебното заседание. По думите й, родителите й се развели докато тя била много малка, защото баща й биел майка й.

Същото се случвало ситемно и с Мелиса, разказаха познати на двойката, в това число и детето на убитата и Тодоров – Михаела Тодорова. 15-годишното момиче беше разстроено, поради което в съдебната зала бяха четени показанията й, които е дала по време на досъдебното производство след убийството на майка й. По времето, когато Мелиса е била смъртоносно наръгана с нож, малката е била на гости при баба си Зюлфие Салимова от село Сеслав и е научила за смъртта на майка си от разследващите.

До убийството на Мелиса се стигнало след множество тежки семейни скандали, продължили с години. Жената била често малтретирата от мъжа си, като дори понякога невръстната Михаела е заставала между родителите си, за да прекрати насилието. Преди да бъде убита, Мелиса многократно е споделяла страха си със свои познати, че мъжът й ще я убие, търсила и помощ в полицията. Органите на реда дори й съдействали да вземе част от багажа си, за да може да се изнесе от жилището. В дните, преди да бъде убита, жената даже се страхувала да влезе сама в дома си.

Все пак го направила във фаталната вечер на 23-и срещу 24-и юли 2013 г. Последвал скандал с мъжа й, по време на който той грабнал нож и я наръгал 3 пъти, два от които в областта на сърцето и един в корема, пише в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Пак там е упоменато, че Тодоров преместил трупа на жертвата в банята, измил старателно ножа, почистил също и местопрестъплението, като използвал белина, за да унищожи ДНК-следите.

За стореното разказал на майка си, която жевеела в Пиргово. Възрастната жена била много болна – с ампутиран крак и на легло и синът й идвал, за да се грижел за нея. Разказал й, какво е направил, след което отишъл в София и потърсил помощта на Владимир Иванов.

Последният наел кола, с която дошли в Русе, увили тялото на мъртвата Мелиса в одеяло, като Тодор Тодоров го наръгал преди това няколко пъти, защото оставеният в продължение на дни в топлото лятно време труп се бил подул. По това време вече из целия апартамент, а и из входа и съседните жилища се чувствала силната миризма на трупно разлагане.

Двамата мъже натоварили тялото на Мелиса на автомобила и го изхвърлили в река Русенски Лом в района на Ивановските скални църкви. Одеалото захвърлили по-далеч.

Докато изнасяли трупа от входа, цели кичури коса падали от главата на жертвата, един от които точно пред вратата на съсед. Той не бил забелязан от Тодоров и Иванов, поради което човекът го изхвърлил, но в последствие бил намерен от разследащите на сметището, заедно с черджето, върху което бил паднал.

Именно това е породило слуховете, които започнаха да се носят още в началото на разследването в края на юли 2013 г. в квартал „Дружба 3”, където е живеела жертвата, че тялото й или части от него са открити в контейнера пред блока.

При започнатите разпити след сигнала на Антоанета Тодорова, разследващите стигнали и до баща й, но тъй като нямали причина да го обвинят, го освободили, след което той избягал в Германия, откъдето беше екстрадиран по-късно.

По време на делото свидетели разказаха, че причината за убийството е силната ревност на Тодор Тодоров, който след излизането от затвора разбрал, че докато той бил там, Мелиса поддържала връзка с друг мъж. Първоначалните намерения на Тодоров обаче били да отнеме родителските права на Мелиса, тъй като тя често биела дъщеря им. Той дори се консултирал с адвокат за това.

Жена му била регистрирана в Центъра за психично здраве в Разград, защото страдала от личностно разстройство, което често прераствало в агресия срещу детето. Имало дори подаден сигнал за това в полицията и социалните служби.

Въпреки това семейството било издържано изцяло от Мелиса, защото лежалият в затвора Тодор Тодоров дълго време бил без работа. Тримата с дъщеря им разчитали на заплатата на Мелиса, която работела като шивачка.

По време на заседанието след почивката интимният приятел на Мелиса – Стефан Николов, с турско име Мустафа, каза, че подсъдимият му е изпратил от затвора заплашително писмо. Николов го предостави на съда, а Тодоров не отрече, че той е негов автор.

Свидетели разказаха и че в дните преди убийството Тодор Маринов е счупил мобилния телефон на Мелиса, а тя е стояла с часове наред в близост до блока, в който живее, без да посмее да се прибере от страх, че ще бъде убита.

Делото продължава на 28 януари.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари