Тяло на мъж е открито в опожарена сграда в Перник

0

Самоличността му все още не е установена

Тяло на мъж е било открит при разчистване на остатъците от пожара, станал тази сутрин в стара сграда в центъра на Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР, информира БТА.

Мъжът е намерен на втория етаж на постройката, самоличността му все още не е установена.

Покривът на сградата рухна при пожар тази сутрин. Сигнал за инцидента е бил подаден в 5:24 ч.

Постройката, в която се е помещавала бившата маркшайдерска служба в Перник, сега се обитава от ромски семейства. Тя се намира в идеалния център на града, в непосредствена близост до Регионалния исторически музей и е част от комплекс от паметници на културата.

Служители на музея имаха идеи за възстановяване на маркшайдерската служба, която е първата у нас и е била част от "Мини - Перник".

Маркшайдерството е наука, която се занимава с измервания под и над земята при изграждане на подземни минни изработки, подземно строителство на съоръжения, или наземен добив на полезни изкопаеми.

Сградата е частна собственост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари