Турция обяви тридневен траур за загиналите в Газа

0
Реджеп Ердоган: Ние усещаме в сърцата си огромната болка, която нашите палестински братя са изпитали
Реджеп Ердоган: Ние усещаме в сърцата си огромната болка, която нашите палестински братя са изпитали

Реджеп Ердоган: Ние усещаме в сърцата си огромната болка, която нашите палестински братя са изпитали

В Турция бе обявен тридневен национален траур в памет на загиналите в ивицата Газа. Това се посочва в указ, подписан от държавния глава Реджеп Тайип Ердоган, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

„Тридневният общонационален траур е обявен, за да бъде споделена болката на палестинския народ за убитите и ранените при израелските нападения срещу цивилни граждани, както и при последното нападение срещу болница на 17 октомври“, се казва в документа, издаден късно снощи.

Флаговете в страната и в чуждестранните ѝ мисии ще бъдат спуснати по време на тридневния траур.

Ние в Турция усещаме в сърцата си огромната болка, която нашите палестински братя са изпитали. В нашата страна е обявен тридневен общонационален траур в знак на нашето уважение към хилядите загинали хора, повечето от които деца и невинни цивилни граждани, написа Ердоган в акаунта си в социалната мрежа Екс.

След нападението срещу болницата "Ал Ахли Араб" в ивицата Газа, за което "Хамас" обвини Израел, в много градове в Турция, включително в Анкара, Истанбул и Измир, бяха организирани протести срещу Израел, предава БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    до 2
    Евреите също са обрязани, идиот.
  • 5
    3
    ...
    Идея нямаш колко ми стиска.
  • -8
    2
    Копейка!
    Мини да те обрежат и замивай в Газа при тарамбуките да славиш аллаха. Ама не ти стиска, нали?
  • 7
    1
    ...
    Дайте един хубав урок на израел от всички страни едновременно, Иран, Ирак, Сирия, Ливан, Йордания, Египет, Саудитска арабия, Турция, и магребините ако се протегнат, едновременно и залпово и всичко ще приключи за 30 минути. И сащ няма да успеят да гъкнат, освен да подадат един маркуч със студена вода на евреите да се измият отзад и да подписват за създаването на отделна държава за палестинците и готово.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари