Турският президент иска да се сдобри с Русия

0
Ердоган обяви, че иска подобряване на отношенията с Русия
Ердоган обяви, че иска подобряване на отношенията с Русия Снимка: © Getty Images

Турският президент обяви, че иска подобряване на отношенията с Русия, които се влошиха след свалянето на руски самолет от турските ВВС, съобщи Ройтерс.

Реджеп Ердоган заяви, че пилотска грешка стои зад свалянето на руския Су-24 на 24 ноември 2015 г, предаде 24 часа.

Ердоган каза още, че е обезпокоен от това как руският президент Владимир Путин пожертвал приятелските им отношения след инцидента. Турският лидер обаче каза, че не разбира какво трябва да направи, за да промени ситуацията.

“Чудя се каква първа стъпка очаква Москва от нас. Трудно ми е да разбера. Във всеки случай Турция не стои на подсъдимата скамейка. Определено не искаме да обтягаме още повече отношенията си с Русия, посочи държавният глава.

Кремъл все още чака Турция да се извини и да плати компенсации за инцидента, заяви в отговор говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той подчерта, че Русия съжалява, че до момента Турция не е предприела никакви стъпки в тази насока.

Преди дни Анкара предложи създаване на експертна група за подобряване на отношенията. Руските власти обаче отговориха, че групата няма да може да разреши проблемите между двете страни.

Турската армия свали на 24 ноември 2015 г. руски самолет близо до сирийската граница. Инцидентът, при който загина пилотът на машината, стана причина Москва да наложи икономически санкции срещу Турция.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари