Турската лира поевтиня

1
В следобедните часове днес един долар се обменяше за 24,23 турски лири
В следобедните часове днес един долар се обменяше за 24,23 турски лири

В следобедните часове днес един долар се обменяше за 24,23 турски лири

Турската лира отново поевтиня днес спрямо долара и еврото след решението на Централната банка да повиши основния си лихвен процент за първи път от март 2021 г. насам.

В следобедните часове днес един долар се обменяше за 24,23 турски лири, което е с 2,78 процента повече спрямо нивото на затваряне на търговията в сряда. Еврото се обменяше за 26,62 лири - с 2,8 процента повече спрямо вчера, посочват местни медии, цитирани от БТА.

Пазарната реакция, довела до спад в стойността на лирата, е съвсем очаквана и е първата реакция на плановете на Централната банка за затягане на паричната политика, казват местни експерти.

По-рано в турските бизнес среди се обсъждаше, че в случай на повишаване на основния лихвен процент лирата ще загуби още от стойността си спрямо долара и еврото.

По-рано днес Централната банка на Турция обяви увеличение на основния лихвен процент от 8,5 на 15 процента. Това бе направено като част от мерките за борба с кризата в икономиката на страната и затягане на паричната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари