Туроператори: За три месеца всички тестове на клиенти, били в Занзибар, са отрицателни

2
Има само един клиент, поканен за повторен тест и неговите резултати все още не са известни
Има само един клиент, поканен за повторен тест и неговите резултати все още не са известни

Заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвежда задължителна 10-дневна карантина, последвана от PCR тест за влизащите от Африка пътници, поражда отново недоверие и страх у потребителите на туристически услуги.

От Обединение "Бъдеще за туризма" протестират срещу налагането на подобни забрани, влизащи в сила без необходимия гратисен период, в който да има преструктуриране и поне намаляване на загубите, предава БНР. От там настояват за премахване на карантината за лица с отрицателен PCR тест.

Заповедта за задължителна карантина на практика гилотинира плахите опити за възстановяване на дейността на туроператорите, поражда отново недоверие и страх у потребителите на туристически услуги”, посочват от организацията.

Според данните ѝ за трите месеца, в които се организират чартъри до Занзибар, има само един клиент, поканен за повторен тест и неговите резултати все още не са известни. Всички останали тестове са отрицателни.

Според туроператорите карантинирането обрича планираните и предплатени пътувания до Занзибар, както и до други дестинации като Кения, Египет, Мароко и Тунис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари