Туристи отказват резервации в Слънчев бряг заради "мръсно море"

10
В част от хотелите отказаните резервации са почти 50%
В част от хотелите отказаните резервации са почти 50% Видео: БГНЕС

В част от хотелите отказаните резервации са почти 50%

Темпът на резервации в "Слънчев бряг" рязко е намалял след информацията за замърсяване на Черно море. В част от хотелите отказаните резервации са почти 50%,.предаде БГНЕС.

Работещите в курорта отдават появилата се злонамерена информация за мръсно море на конкурентни дестинации като Турция и Гърция.

Спрямо пандемичните резервации сме на 50% надолу. Оправданието на канселиращите е, че морето е мръсно! Казвам това е смешно, морето не е мръсно, аз да пия вода от него ли, за да ви покажа, че не е мръсно!”, заяви хотелиерът Румен Мончев.

Интересен факт е, че повечето от отказаните резервации в този хотел са от българи. „Според мен причината, най-главната, е от наши доброжелателни съседи- Гърция и Турция. Понеже се очертава тази година да имаме над 5 милиона туристи и посетители на Българското Черноморие, казва Мартина Венчавска, която работи като масажист в курорта от години.

Интерес към почивки в курорта обаче има и хотелиери се надяват отказаните резервации да продадат по-скъпо, на нови цени. „Темпът на резервиране е намалял определено има и канселирани резервации. Като цяло сезонът започна доста вяло.

"За моя радост при нас не е така, ние сме почти на 100% заети, имаме около 1200 човека в хотела. Нашите гости от Германия и Великобритания задават въпроси има ли замърсяване, отразява ли се войната.

Не е като преди както питаха - има ли танкове на Слънчев бряг! Не, няма танкове! Всичко е тихо, мирно и спокойно!”, казва Александър Александров- управител на хотел в курорта.

Очакванията са за силен сезон през юли и август, но хотелиерите казват, че летният туризъм не може да се изхрани само от два месеца работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Григор Григоров
    Много ли е трудно вместо " канселирани" да напишете отказани.
  • 2
    3
    Да, но...
    Едно нещо струва точно толкова, колкото е готов клиентът да даде.
  • 15
    2
    весо
    като цяло е мизерно и скъпо и хората не са слепи информация получават достатъчно от нета та да се замислят собствениците на хотели и заведения какво предлагат какво искат и оправдано ли е не е нормално 1-2 нощувки да са колкото цяла пенсия да речем
  • 2
    1
    Roskat
    Stiga ste pluli garci i turci.Kakvo sa vi vinovni horata ? Vxichkata mrasoyiq doide ot Uktaina.Kayo nqmate hora po moreto vse obvinqvate garcite .Horata vi poseeshtat s usmivka i se razdavat a ne kato nashite namuseni kato im sednesh v zavedenieto da te e qt che si doshal
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари