"Туптящо сърце" откри 53-мата мигранти във влака от Гърция

0
Трафикант е излъгал мигрантите, че ги води в западна Европа като им е взел 10 хил. евро
Трафикант е излъгал мигрантите, че ги води в западна Европа като им е взел 10 хил. евро Снимка: Антоанета Маскръчка

"Благодарение на съвременният уред, наречен "туптящо сърце", бяха открити 53-мата мигранти във влака от Гърция за България.

Тези нещастни хора са си дали парите на трафикант, който е взел 10 хил. евро и ги е излъгал, че ще ги отведе в Западна Европа. Те не са знаели, че България има най-съвременната техника, за която сме инвестирали пари. Уредът ги е засякъл на влизане в страната ни във влака. Другата група пък е хваната  още щом е преминала браздата край р. Струма, така че няма пробив в охраната на границата ни", каза премиерът Бойко Борисов в Благоевград след съвещание за ситуацията по българо-гръцката граница, съобщи 24 часа.

Той отрече на наша територия да е имало сблъсъци между полиция и мигранти и ранени военни, каквито слухове се разпространяваха. "Аз отговарям за България. Тук такова нещо няма. Разбирам колко е важно някой да създава суматоха и страхове, но в неделния ден виждате колко хора са по местата си и работят", допълни Борисов.

Каза, че засега не се предвижда изграждане на съоръжение по гръцката граница." Гърците действат адекватно. Ограда или ново съоръжение означава да отпускаме по 30-40 млн. лв.  Тази ограда не е без пари", категоричен е премиерът.

Обясни, че към този момент не може да имаме претенции към Турция и Гърция, че не действат солидарно с нас, и благодари на техните държани ръководства. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари