Цветовете на българското знаме изгряха върху най-високата сграда в Италия

0
Осветяването на небостъргача  е по случай националния ни празник
Осветяването на небостъргача е по случай националния ни празник Снимка: Генерално консулство на България в Милано

Осветяването на небостъргача е по случай националния ни празник

По случай Деня на независимостта на България на 22 септември 2022 г. цветовете на българския трибагреник осветиха най-високата сграда в Италиянебостъргачът на банка „Уникредит“ в Милано, предаде БНР.

 Събитието е в резултат на сътрудничеството между Генералното консулство на България в Милано и „Уникредит Италия“.

Осветяването на небостъргача, висок 231 метра, с българското знаме по случай националния ни празник става за втори път. Дебютът бе през 2019 година, но поради пандемията този символичен жест не бе извършен през следващите две години.

В специално комюнике от Генералното ни консулство се споделя „че са изключително щастливи, че тази година небостъргачът - седалище на банка „Уникредит“ в Милано и един от символите на града е осветен отново с цветовете на българския трикольор”. Кулата се вижда почти отвсякъде в града и в случая апогеят е на нейният шпил - висок близо 80,5 метра, който излъчва чрез светодиодите си националното знаме на България.

Небостъргачът бе открит през 2014 година. В него работят близо 4000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ...
    все пак уникредит е номер едно по печалби и своеволия в България. тук е и мястото да припомним, че именно уникредит изплати кеш над 60 милиона в торба, без комисионни, без да задава въпроси по магистралната афера. 60 милиона, без такса за теглене, фрий. същата уникредит се направи на разсеяна, когато Божков извади разписки за тегления в брой от там, за да ги предава на Боко през Арнаудова. нула реакция от банката, нула разследвания. а, парата беше доста. така че за мен светещият трикульор там носи позор за мен и пиар на една мафиотска банка. честито на възгорделите се.
  • 3
    1
    Галюн таймс
    Не,че нещо...но ОФИЦИАЛНИЯТ Национален празника на България е Трети март-Ден на Освобождението на България от османско иго...та добър опит...;-)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари