Цветанов: Общината активно работи за европейския облик на Русе

0
Зам.-председателят на ГЕРБ похвали Община - Русе
Зам.-председателят на ГЕРБ похвали Община - Русе Снимка: TVN

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов беше на „неформално“ посещение в Русе.

Заедно с депутата и областен координатор на партията Пламен Нунев той се срещна с кмета на общината Пламен Стоилов и част от неговия екип. По време на срещата Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ, беше информиран за напредъка в осъществяването на редица мащабни инфраструктурни, социални и др. проекти на територията на Общината.

Русе е един от малкото градове със стартирала на 100 процента реализация на инвестиционната програма „Региони в растеж“, подчерта кметът Стоилов. Европейските средства, които ще се инвестират в икономиката и инфраструктурата на града са на стойност над 56 млн. лева. Основните мащабни проекти, по които Община Русе работи, са реконструкцията и рехабилитацията на четири улици, които свързват центъра с кея на града, който също предстои да бъде благоустроен.

Вторият етап на проекта за интегрирана система на градски транспорт предвижда изграждане на пешеходна връзка–надлез между кварталите „Родина 3“ и „Чародейка“, реконструкция и рехабилитация на участъци от бул. „Придунавски“ и  ул. „Шипка“, изграждане на пешеходни зони и надграждане на интелигентната транспортна система.

С европейско финансиране се предвижда и рехабилитация на кейовите страни и подобряване на навигационните условия на три корабни места. Към момента се изпълнява и реконструкцията на пет общински учебни заведения и дворните им пространства и стартира ремонта на 1/3 от улиците и тротоарите в целия град.

Благодарение на активността на Община Русе и подкрепата на Министерски съвет е създадена необходимата координация за завършването им в срок. Въвеждат се нови технологии за енергоспестяване в обектите от образователната структура, което ще понижи разходите за издръжка“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ, който оцени високо работата на Общината за европейския облик на Русе, предава TVN.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари