Цветан Цветанов: Борисов е имал срещи с руснаци от забранителния списък

0
Това се е случило преди строежа на Турски поток, а лицата са прокарвали Пътната карта
Това се е случило преди строежа на Турски поток, а лицата са прокарвали Пътната карта Снимка: БГНЕС

Това се е случило преди строежа на Турски поток, а лицата са прокарвали Пътната карта

Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов са провеждали срещи с хора от забранителен списък на Европейската комисия, руски лица, които са прокарвали Пътната карта за Турски поток. Това обяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи и един от най-близките хора на Борисов Цветан Цветанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви и попита защо никой не говори на тези теми. Той заяви, че самият той многократно алармирал за това, но в по-малки телевизии.

"Ние имахме управление, в което висшето ръководство на държавата прокарваше руските интереси, Турски поток е много ясен пример", обяви още Цветанов. На констатация от водещата, че все пак той е бил част от това същото управление, бившият силов министър разясни, че именно това са били "различията, които имал с част от тогавашното ръководство". Той даде пример със случая "Скрипал" през 2018 г.. Според него България е трябвало да изгони още тогава руски дипломати. Самият Цветанов бил да се изгонят, но тогава имало единодействие между президента, Борисов и БСП и не се било случило.

Той разви тезата си, че преди войната, в ЕС е имало т.нар. балансирана политика с Русия, при която такива лидери като Меркел били в добри отношения с руската страна. Но нито един лидер не се е срещал с хора от забранителния списък, натърти Цветанов и разказа за Борисов, Петков и Петкова. Той твърди, че именно след тези срещи се стигнало до подписването от страна на Теменужка Петкова на Пътната карта за Турски поток в Санкт Петербург. Пътна карта, която не може да бъде открита в деловодството, подчерта Цветанов. На въпрос кои са въпросните руснаци, с които е имало срещи, Цветанов обяви, че става дума за Александър Бабаков и Александър Воробьов. От думите му стана ясно, че срещите са били преди строежа на Турски поток, което значи, че въпросните лица трябва да са от забранителен списък по линия на анексирането на Крим през 2014 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    русенец
    Я! Физкултурникът изплува сред другите лайна, значи наближават избори.:) Тоя пич е доста интелигентен за потомccк на шофьор.)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари