Цветан Цветанов: 9-ти септември не е ден за празнуване и гордост

1
9-ти септември е една от най-мрачните дати в новата ни история
9-ти септември е една от най-мрачните дати в новата ни история

9-ти септември е една от най-мрачните дати в новата ни история

Преди 75 години щиковете и дулата на Червената армия не донесоха демокрация и свобода на България, а наложиха с кръв и терор един тоталитарен режим в продължение на 45 години. Това написа във Фейсбук Цветан Цветанов.

"Вече 30 години България се опитва да се раздели със сянката на това мрачно минало, да се освободи от митовете и фалшификациите за времето на комунизма, да осъзнае истината, която е необходима на бъдещите поколения. Днес ние сме достоен член на ЕС и НАТО и нацията ни е длъжна пред бъдещите поколения да не продължава да живее с легенди за освободители и измислени герои, а трезво да преосмисли историята си", заявява Цветанов.

"Ясно трябва да кажем, че 9-и септември не е ден за празнуване и гордост, а за почит към жертвите на един тоталитарен режим, обявен за престъпен със закон и от българския парламент. Тази дата продължава да разделя и противопоставя нацията и вина за това носят и българските елити през годините на прехода. Истината обаче няма алтернатива, ако искаме да имаме достойно бъдеще като народ и държава!", пише още Цветан Цветанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари