Цвета Караянчева посети Бяла в навечерието на 3-ти март

1

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посети Бяла в навечерието на Трети март.

По време на посещението си, придружена от русенски депутати г-жа Караянчева се срещна с ръководството на общината и общински съветници, с които обсъди актуални въпроси, свързани с взаимодействието на законодателната и местната власт. По-късно тя посети изграждащи се обекти от образователната и пътната инфраструктура, както и общинския исторически музей, където директорът Ива Жейнов и колегите му разказаха за сраженията на територията на Русенска област за изхода на Освободителната война.

Показани бяха редица експонати, съхранили спомена за събитията от онова време. Внимание бе отделено и на откритата вчера изложба, посветена на възстановяването на българската държавност.

Вечерта г-жа Караянчева взе участие в тържествената заря-проверка по повод на 141 години от Освобождението на България и на 142 години от Освобождението на града.

Тя прие рапорта на командващия и поздрави представителните роти от Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. Сред официалните гости на събитието бяха Русенският митрополит Наум, генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов и депутати

Посещението ще завърши тази вечер с тържествена заря – проверка по повод 3-и Март, която ще се състои на площад „Екзарх Йосиф I“ в Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари