Опашка от камиони на изхода на буферния паркинг

3
В момента паркингът е пълен
В момента паркингът е пълен Видео: Русе Медиа

В момента паркингът е пълен

Изключително засилен трафик на тежкотоварни камиони на изход и вход в България отчитат от Агенция „Митници“ през последните няколко дни. За последното денонощие през ГКПП „Дунав мост“ към Румъния са преминали 1670 камиона, предава Русе Медиа. В момента буферният паркинг е пълен, като има камиони, които са на опашка след изхода на паркинга и изчакват да им бъде разрешено да потеглят към Дунав мост.

Шофьорите са напуснали паркинга след заплащане на престоя си, но не могат да продължат към терминала. Причината е, че от румънска страна от Дунав мост към ГКПП-Гюргево също е пълно с тирове, които са излезли от България и чакат да минат проверка в Гюргево. Така българските власти са принудени да спрат пропускането на камиони, защото в противен случай те ще се натрупат на моста. Стига се до неритмичност в работата на митница и Гранична полиция, което пък води до недоволство от страна на шофьорите.

Шофьорите на тежкотоварни камиони одобряват, че има буферен паркинг, тъй като е по-добре да чакат на него, отколкото на пътя. Казват обаче, че той не решава проблема с опашките и бавното преминаване на границата. Тъй като капацитетът на паркинга е ограничен до 600 места, вчера по бул.“България“ се е образувала опашка за влизане в паркинга и са се създали тапи. Днес вече чакащите са спрени край КПП-то на входа откъм София. Камионите се спират и на Бяла, където вчера според разкази на шофьори е имало около 100 изчакващи превозни средства и движението е било силно затруднено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    16
    Павел Николов
    Трябва всички митничари в батискаф.Заваряваме люка и по Дунава!Няма нужда от паркинг!!!
  • 5
    15
    дидо
    Като се замисли човек 1000 камиона по тоалетна да ползват 1 ле са 1000лв
  • 7
    14
    мм
    Държавния рекет продължава в частната митница в полза на някои хора по 30000лв на 24 часа добре ли Пенчо главанак такъв и като пуснат магазина и заведението още 5000лв а ти прибра едногодишният наем който получава общината 50000 лв на месец и за града пак нищо
  • 12
    13
    Браво на Общината
    Това е една от най-големите далавери и няма кой да я спре, защото доста се облажват от нея! Както и няма прокуратура и държава, съвсем ще им вървят нещата! А ние спим и мълчим, както винаги…
  • 7
    12
    Маман
    Колко момичета Ви трябват за паркинга? Тарифата е ниска, 100.00 EUR за едночасов концерт на микрофона. Такава е тарифата и за този дето го обслужваме с концерти всяка вечер на път за селото си, някакво село в Ниското беше.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари