Цистерна се взриви край Девин, изхвърли бутилка с пропан-бутан в гората

1

Цистерна с битум се подпали след взрив на бутилка с пропан бутан в нея.

Инцидентът става на пътя между Девин и село Широка лъка около 17 и 20 часа днес, на 3 км от разклона за село Беден, в посока Широка лъка, каза заместник областният управител Андриян Петров. Пострадали и жертви няма, само материални щети.

Цистерната е изгасена, пожарникарите са спасили гората от пожар, издирват бутилката с пропан бутан, която е изхвърчала в гората и ограничават разлива на битума към реката или другото платно.

"Най-вероятната причина за инцидента е искра подпалила бутилката за подгряване на битума в цистерната. Цяло щастие е, че цистерната е била почти празна, малко преди това е разтоварена. На мястото изгасиха пожара три екипа на пожарната - един от Девин и два от Смолян. Шофьорът е в шок, екип на "Спешна помощ" му е оказала първа помощ. Ако е била пълна цистерната е имало опасност да се замърси реката и да се предизвикаа екологична катастрофа, както и големи щети, а може би и жертви. Пътят вече е отворен за движение", казва Петров, цитиран от 24 часа.

Пътят от Девин до село Стойките се рехабилитира изцяло в момента. Ремонтът е на 27,2 км от третокласния път по проект – лот 24, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 27,9 млн. лв. Лот 24 обхваща рехабилитацията на два участъка. Първият е в чертите на град Смолян , а вторият участък преминава през селата Стойките, Широка лъка и град Девин. Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 24 е „ИСА 2000“ ЕООД. Срокът за завършването му е 20 октомври т.г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари