ЦИК: ПП и ДБ не могат да се обединят

0
Но всички партии от едната коалиция могат да се прехвърлят в другата, обясни Цветозар Томов
Но всички партии от едната коалиция могат да се прехвърлят в другата, обясни Цветозар Томов Снимка: БТА

Но всички партии от едната коалиция могат да се прехвърлят в другата, обясни Цветозар Томов

На 31 август ще бъде изтеглен жребият за номерата на бюлетините, с които партиите и коалициите ще участват на предстоящите избори на 2 октомври, каза говорителят на ЦИК Росица Матева на брифинг за медиите, предаде БТА.

Тя посочи, че окончателният брой и вид на участниците в изборите ще бъде ясен на 30 август, след като приключат съответните проверки.

Цветозар Томов от ЦИК посочи, че в чужбина се очаква да бъдат разкрити 734 избирателни секции. Сигурни са 559 секции, останалите 175 изискват съгласие от приемащата страна и са обявени под условие. Вчера стана ясно, че в Германия ще имаме съгласие за разкриване на секции на 40 адреса, извън дипломатическите и консулските представителства, посочи Томов.

Регистрирани са 24 партии и седем коалиции за участие в изборите, посочи Матева. До областните управители и общини са изпратени симулатори за машинно гласуване, добави тя.

На въпрос дали коалициите „Продължаваме Промяната“ и "Демократична България“ могат да се обединят за предстоящите избори, въпреки че са се регистрирали отделно, Матева обясни, че само в състава на регистрирана коалиция могат да се правят промени, в нея могат да се включват други партии, или да я напускат.

"Това означава, че „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ не могат да се обединят, но всички партии от едната коалиция могат да се прехвърлят в другата", посочи Цветозар Томов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари