Циганин уби старица, Бъчварова каза,че престъплението не е за полиция, а за застрахователи

4
Скоро ще трябва да им благодарим, ако изобщо изпратят патрул, когато ни пребиват по къщите
Скоро ще трябва да им благодарим, ако изобщо изпратят патрул, когато ни пребиват по къщите

Пребиха до смърт в дома й 94-годишна учителка по пиано от Видин.

Цигани, разбира се. Нахлули посред нощ, заграбили, каквото можали, гаврили се зверски с нея и я заключили в банята.

Няколко дни по-късно Емилия Бузова издъхна в адски мъки. Оказа се, че е баба на журналистка от сайта „Гласове”. Оказа се и че за пореден път полицията се е изхалтурила и е пуснала изверга за по-малко от 24 часа.

Мърляво събиране на доказателства, маркиране при разпитите, пълно нехайство за драмата на пострадалия, мързел. А може би корумпираност, заиграване „на процент” с криминалния контингент.

Кой от нас впрочем не се е сблъсквал с тази отчайваща реалност при досега си с полицията? Колцина са овъзмездени за понесени материални щети, за откраднати коли, чанти, портмонета, за жилищни обири, за побой?

Колко часове и нерви ни отнема да подаваме жалби в РПУ-тата и какъв е ефектът после? Някой мърда ли си пръста, или просто затъваме в бумащина, която обикновено приключва със следствено фиаско и придвижване на делото към „архив”?

Едва след като внучката Милена Нейова вдигна шум по медиите, органите се „разработиха” и заловиха повторно убиеца, пише ПИК

Вътрешната министърка Румяна Бъчварова обяви в телевизионен ефир, че полицаите си свършили работата чудесно. И още: според нашата министърка, уважаеми сънародници, в някои по-развити /?/ държави полицията изобщо не се занимавала с битовите престъпления. Отнасяла ги направо към застрахователите.

Аз по-голяма тъпотия от действащ министър не бях чувал, а съм чувал много тъпотии, вярвайте. Това ми звучи като съзнателен заговор срещу народонаселението плюс абдикация от служебните задължения, нищо по-малко.

Ето как журналистката Милена Нейова коментира изказването на Бъчварова:

"Случаят, както Бъчварова го предава, е, че престъпникът е задържан за 72 часа, пък после го пуснали, и ето сега вече има мярка за неотклонение. Само че това не е вярно, не е станало така. Случило се е това, че полицаите са дошли вечерта на местопрестъплението, видели са, че баба ми е изнесена на носилка, пребита до смърт, образували са следствие за откраднато одеяло, след което убиецът е пуснат от ареста за по-малко от 24 часа. Не е бил задържан за 72 часа, както твърди министър Бъчварова от екрана.

Факт е, че полицаите го задържаха отново, но едва когато медиите се намесиха. И започнаха да си вършат работата (надявам се да я довършат)…”

Разбираме още, че полицаите дори не са взели отпечатъци от местопрестъплението. Главният разследващ пък дни по-късно си направил отвод от случая, защото не можел да се справи. Така да се каже, човекът си е „самопризнал”.

Според Бъчварова обаче това е „чудесно свършена работа”. Пак според Бъчварова семейството едва ли не трябва да е безкрайно благодарно, че униформените въобще са си направили труда да пратят патрул и да разследват. В „развития” свят подобни квартирни набези (а всъщност – чисто убийство!) се таксували като „застрахователен казус”.

Не че нещо особено ще се промени в нейно отсъствие, но Бъчварова трябва да си ходи – дори само заради циничния коментар за убийството на старицата във Видин. Вместо да се смири и да изкаже съболезнования, тя нагло спекулира с мъката на близките.

Чудесно свършена работа или поредна подигравка с нещастния, озлочестен и похарчен от управниците български народ?

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари