Цената на синьото гориво в Европа продължава да пада

1
Към този момент през януари газът вече е поевтинял с над 20%
Към този момент през януари газът вече е поевтинял с над 20% Видео: NOVA

Към 17:30 ч. българско време февруарските фючърси на хъба TTF поевтиняват до 55 евро за мегаватчас

Газът в Европа поевтинява за трети пореден ден на търговия, тъй като изобилните доставки, все още високите нива на запълняемост на газохранилищата и очакваното завръщане на по-мекото зимно време спомагат за облекчаване на енергийната криза в региона.

Към 17:30 ч. българско време февруарските фючърси на нидерландския газов хъб TTF поевтиняват в рамките на деня с близо 5% до 55 евро за мегаватчас. Това означава, че към този момент през януари газът вече е поевтинял с над 20%, информира NOVA.

Очаква се търсенето на синьо гориво да намалее през следващите няколко дни, тъй като има прогнози, че температурите ще започнат отново да се повишават след рязко застудяване в последно време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Дани
    Така или иначе цената остава доста по-висока, отколкото беше преди санкциите. Редица големи предприятия в Германия фалираха. Но това е медийната пропаганда. Да ви е честита по-ниската цена. Хахаха!
  • 1
    2
    До 1
    Това беше слабоумната пропаганда на кремлинските тролчета. Както лъжеха, че ТероруZия няма да напада братска Украйна и че били "фашисти"! Жалки безродни антибългари са това!
  • 3
    1
    Недоумяващ
    Ха,какво стана със свирепата прогноза за студ и мрак в Европа, поради липсата на газ??Кой сгъстяваше боите и предричаше едва ли не апокалипсис и доволно потриваше червени ръчички?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари