Трима русенци отново на съд за саморазправа с оръжие и побой

0
Делото в Окръжния съд във Велико Търново е образувано след протест на Прокуратурата
Делото в Окръжния съд във Велико Търново е образувано след протест на Прокуратурата Снимка: Труд

Делото в Окръжния съд във Велико Търново е образувано след протест на Прокуратурата

Изправят отново на съд трима русенци, раздавали правосъдие с оръжие и зверски побоища. Тартор на наказателния отряд се оказал действащ охранител. Делото срещу Емилиян А. (32 г.), Георги Д. (26 г.) и Михаил Б. (41 г.) от Русе ще се гледа в Окръжния съд във Велико Търново и е образувано на основание въззивен протест на Районната прокуратура в Павликени.

С присъда от 14 юли 2022 година Районен съд – Павликени е признал тримата подсъдими за невинни. Те били изправени пред Темида заради това, че на 26 август 2019 година, в землището на село Върбовка, действайки в съучастие помежду си, са пребили Я. Я. и А. А. Бабаитите хванали двамата мъже, проснали ги на земята като ги закопчали с метални белезници. След това захванали да им нанасят удари по телата с палки и ритници като използвали нож, бокс, бухалка. Стигнало се дори до прострелване с огнестрелно оръжие като деянието е извършено от лице, занимаващо се с охранителна дейност

Първоинстанционният съд оправдал тримата подсъдими по повдигнатите им от прокуратурата обвинения. 

Със същата присъда, Районен съд - Павликени е признал подсъдимият Михаил Б. за невинен за това, че е държал и работил с огнестрелно оръжие – законно притежавана пушка „Маверик“ , тип помпа, калибър 12 и гладкоцевна пушка „Сайга“, полуавтомат, калибър 12.

Делото срещу престъпното трио ще се гледа на 27 октомври в Окръжния съд във Велико Търново. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Гост
    А защо са ги били? Просто са вървяли по улицата и са им скочили изведнъж, без причина или е имало някаква предистория, която се спестява? Като ще сте новинари, давайте целите новини.
  • 4
    2
    До 1
    Навярно знаеш кой ръководи прокуратурата,на кого е приятел,че се задават нови избори и кой трябва да ги спечели?
  • 12
    1
    Ренегат 1
    Защо в статийката не се каза че тия хора са охранявали земеделската продукция от разни крадливи цигани и че друг начин да спреш тая напаст няма! И скапаната прокуратура сега тръгнала да обжалва оправдателните присъди на хората защитаващи труда си от крадливите орки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари