Трима души загинаха при тежка катастрофа на АМ "Тракия

0
Колата падна от мост на магистралата и се подпали
Колата падна от мост на магистралата и се подпали

Мъж и малко момиченце са транспортирани в МБАЛ - Пазарджик.

Трима души загинаха, а мъж и малко дете са в болница, след като колата им падна от мост на магистрала "Тракия" и се подпали. Инцидентът е станал край Пазарджик, където се ремонтира едно от мостовите съоръжения, предава NOVA. 

По първоначални данни водачът на лек автомобил със сливенска регистрация е шофирал с несъобразена скорост в ремонтирания участък и загубил контрол над управлението. Той е преминал през сигналните бализи в насрещното платно, което е в ремонт. В резултат на маневрата колата паднала от моста в коритото на реката, минаваща оттам, и се самозапалила.

По данни от служителите, пристигнали първи на местопроизшествието, в автомобила са пътували петима души. Трима от тях - двама съпрузи и тяхната снаха, са загинали, а синът, на 37, и 10-годишната им внучката са транспортирани в МБАЛ - Пазарджик. Състоянието им е стабилно и животът им е вън от опасност.

Пожарът, предизвикан от катастрофата, е овладян своевременно. Работата по изясняване на случая продължава. 

"“Цялото шосе е оборудвано, съгласно изискванията за временна организация на движението - със светещи бализи, с пътни знаци, с указателни табели. Явно разсейване на водача или шофиране с несъобразена скорост е довело до този много тежък пътен инцидент”, коментира Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР – Пазарджик.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари