Трима души с коронавирус са в реанимация в Русе

1
25 души общо са на болнично лечение
25 души общо са на болнично лечение

Осемнайсет са заразените с COVID-19 за изминалото денонощие в Русенско, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

50% от болните или точно деветима души са от най-голямата община в областта – Русе. По трима заразени през последните 24 часа има в Борово и Ветово, двама в Две могили и един в Бяла. През вчерашния ден в региона няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. Оздравелите са пък четирима. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14 390, а преболедувалите 13 369. Активните случаи са 112. На болнично лечение в областта се намират 25 души, като трима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 50, от които 11 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на девето място по заболеваемост в страната. Няма област без нови случаи, като с най-малко заболели са Кюстендил и Разград – по двама.

До момента в областта са извършени 56 706 имунизации, като повторна доза са получили 27 145 лица.

Припомняме, че днес в Русе са отворени два „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни до 14.00 часа в изнесен пункт пред входа на ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35, а до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Пунктовете са снабдени с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

През следващата седмица също ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Там без предварително записване на час всеки ще може да се ваксинира от 09.00 до 16.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари