9 души с коронавирус са в реанимация в Русе

0
На болнично лечение в областта се намират общо 59 души
На болнично лечение в областта се намират общо 59 души

25 са новите случаи на COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие.

Дванайсет от заразените или 48% от случаите на коронавирус през вчерашния ден са от община Русе. Шестима заболели има в Бяла, по трима във Ветово и Две могили, както и един в Борово. Без нови случаи са населените места от общините Иваново, Сливо поле и Ценово.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа няма оздравели и починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14 600, а преболедувалите 13 396. Активните случаи са 293. На болнично лечение в областта се намират 59 души, като деветима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 32, от които осем са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на четвърто място по заболеваемост в страната. За последните 24 часа без нови случаи на COVID-19 са две области – Кърджали и Смолян.

До момента в областта са извършени 58 759 имунизации, като повторна доза са получили 28 260 лица.

До края на седмицата ще функционира „зелен коридор“ от 09.00 до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, както и от 14.00 до 18.00 часа в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Двата имунизационни пункта са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“. За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. За контакт с лечебното заведение може да се използва следния телефонен номер: 082/ 813 – 903, а за връзка с МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла 0889514515.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари