Три неща, които да научим от децата

0
Децата често са щастливи без видима причина
Децата често са щастливи без видима причина

Като деца сме притежавали качества, чисти и непокварени, които като възрастни сякаш губим. Именно от малките обаче можем да научим много неща, които да ни помогнат в живота, пише Факти.бг

Да, трябва да превъзмогнем детинщината, но не и някои важни качества. Ето на какво могат да ни научат децата:

Да бъдем искрени

Човек трябва да внимава какъв въпрос задава на дете, защото ще получи искрен отговор. И докато е вярно, че искреността понякога може да бъде болезнена, то ние възрастните можем да се възползваме от това важно качество. Децата ни показват, че искреността със самите себе си и околните всъщност може да направи живота много по-лесен и да бъде избегнато объркването.

Да бъдем благодарни

Децата често са щастливи без видима причина – те могат да се смеят и усмихват, да играят и сякаш да не забелязват света около себе си. Малките имат способността да се радват дори на малките неща и да изключват от съзнанието си негативните мисли. Възрастните трябва да вземат пример.

Да бъдем любознателни

Древната поговорка гласи, че любопитството е убило котката, но има вид любопитство, което малките притежават и би било полезно и за техните родители. Това е онова любопитство, при което нито един въпрос не е глупав или незначителен, защото децата откриват света около себе си по този начин и техните въпроси са породени от най-чисти чувства. Детето просто иска да разбере нещата, които се случват, и няма задни помисли, когато пита. Ние, възрастните, можем да вземем пример, защото това здравословно любопитство може да ни помогне да разберем повече себе си и другите, дори тяхното мнение да се различава от нашето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари