Три български деца загинаха при пожар в Германия

0
Три български деца загинаха при пожар в Германия
Снимка: EPA/БГНЕС

Три българчета са загинали при пожар в жилищна сграда в германския град Манхайм, а майка им е настанена в болница в шок, съобщи в. „Велт”.

Огънят е избухнал около 2 часа в четвъртък в кухнята на двустайния апартамент на третия етаж, в който е живеело семейството. По това време майката е на гости при сестра си на долния етаж. „Съседите я предупредили за пожара, тя се качила и с помощта на съседи са успели да извадят две от децата, които вече са били в безсъзнание. Третото дете обаче не можело да бъде извадено”, каза говорителят на полицията в Манхайм Дитер Клумп.

Загинали са 7-годишната Хюсние, 5-годишният Бейхан и 2-годишният Халид Иванкови. Две от децата са починали на място, задушени от отровния дим, а третото - в болница, въпреки усилията на лекарите да го спасят, пише „Шпигел”. 26-годишната майка

Емине Иванкова е настанена в шок в болница.

По думите на говорителя на градската полиция Дитер Клумп още един полицай и петима от обитателите на сградата са пострадали леко от дима. На всички е оказана медицинска помощ. Причината за пожара още е неизвестна, но по предварителните данни на разследващите става дума за повреда в електрозахранването или късо съединение.

Засега изключваме умишлен палеж, обясни за новините на Нова телевизия Дийтър Клумп. Преди около половин година Емине Иванкова се премества да живее в германския град заедно с трите си деца. Настаняват се в малък двустаен апартамент в квартал, където традиционно живеят много имигрантски семейства.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари