Тревога около транзита на руски газ през България за Сърбия

0
Руският посланик добави, че се надява, че и в бъдеще всичко ще бъде по приемлив и приличен начин
Руският посланик добави, че се надява, че и в бъдеще всичко ще бъде по приемлив и приличен начин Снимка: Getty Images

Руският посланик добави, че се надява, че и в бъдеще всичко ще бъде по приемлив и приличен начин

Посланикът на Русия в Сърбия Александър Боцан-Харченко заяви днес, че има възможност за доставка на допълнителни количества газ за Сърбия през зимата, ако има необходимост, съобщи агенция Бета, цитирана от БТА.

"Основните количества газ са определени в съществуващия договор, но има възможност за доставка на допълнителни количества газ през зимата, ако има необходимост от това. Всичко ще бъде решено по същия начин, като в сегашния договор", каза Боцан-Харченко.

Той посочи, че Сърбия е получила възможно най-добрата цена при сегашните условия.

"Тази цена е изгодна и за Русия и дава възможност за развитие и нормален живот в Сърбия", каза Боцан-Харченко.

Що се отнася до транзита на газ посланикът е цитиран да казва, че тревогата идва около транзита през България, защото "отношенията между Москва и София са много лоши", предава Бета.

"Що се отнася за транзита, той засега продължава безпрепятствено. Транзитът минава през страни от ЕС, но се надяваме, че и в бъдеще всичко ще бъде по приемлив и приличен начин", добави руският посланик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    LOL
    хаха, да пълнят в бутилки от сега, че тая зима до сърбите газ няма да стигне поради цитирам рашистите - "непреодолима сила" и "форсмажорни обстоятелства" :D Не знам защо си въобраяват, че ще врътнат кранчето на европа, но европа ще пуска газ към сърбите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари