Траян Тотев пита каква ще е съдбата на "Паркстрой"

2
Общинският съветник от ВМРО внесе днес питане до кмета на Русе Пенчо Милков
Общинският съветник от ВМРО внесе днес питане до кмета на Русе Пенчо Милков Снимка: Facebook

Общинският съветник от ВМРО внесе днес питане до кмета на Русе Пенчо Милков

Въпросите на Тотев засягат отлагането на възможността за възстановяване дейността на ОП „ПАРКСТРОЙ-РУСЕ“. Общинският съветник подчертава, че програмата, с която ВМРО се яви на последните местни избори, включва възстановяване на общинското предприятие и спиране изтичането на милионите левове за поддържане на зелените площи в общината към съмнителни бизнес кръгове, припомниха от партийния офис.

През последното десетилетие съветниците от ВМРО винаги сме настоявали ОП „ПАРКСТРОЙ-РУСЕ“ да бъде възстановено, а през последните 4 години всички действия и заявки на общинската администрация бяха свързани с надеждите на русенци, че предприятието ще бъде снабдено с необходимата техника да извършва дейностите по поддръжка на зелените площи със собствените си сили. В подкрепа на тази заявка от Ваша страна с удовлетворение подкрепяхме всяко предложение за увеличаване на капацитета на предприятието. Подкрепихме Ваши предложения за закупуване на техника и увеличаване на числеността на предприятието (за последно с около 60 служители). Очакваният резултат бе за 4 години да се постигне независимост в направление озеленяване, посочва Тотев в питането си.

Неприемливо е обстоятелството, че при изтичането на обществената поръчка, вместо да бъде прекратена съмнителната практика за злоупотреби при разходването на публични средства от страна на изпълнителите, да бъде обявена нова обществена поръчка. В тази връзка с днешна дата Траян Тотев задава на кмета Пенчо Милков следните въпроси:

  1. Ще бъде ли прекратена новата обществена поръчка?
  2. Планирате ли да направите Община Русе самостоятелна и независима от външните услуги за озеленяване?
  3. В свое изказване на сесията на Общински съветРусе през м. декември 2022 година от ВМРО поискахме анализ от общинската администрация за необходимите средства, с които общината ще може да извършва тези дейности сама чрез своето предприятие с над 100-годишна история. Извършен ли е такъв анализ и ако е извършен, моля да го приложите към настоящия отговор.

Поставената тема е важна за русенци, които очакват нейното положително развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Пенчи Менчи
    Инч хай олигофрен
  • 5
    12
    Юлия н
    Абе хора как така без фирма вектор сол та шака на нулев
  • 6
    11
    Крис
    Пенчо Милков сложи за началник на Парктрой едно недоносено 20 годишно връзкарче Николайчо което от нищо не разбира.Така е и в общината -Пълен батак.
  • 6
    10
    Станимир Станчев
    Дебел съм и с малко пишурка.
  • 11
    9
    Адмира
    Дейността "озеленяване" е под всякаква критика. Изсъхнали дървета, буренясали цветни лехи, окастрени дървета по варварски начин, които след подобна " грижа" загиват...Достатъчно е да се разходи г- н кмета в Парка на младежта и да се порадва на резултатите от тази общинска дейност.... Апропо, какво става с постранството за скейтбордистите - трета година стоят ровове, изкопи и камари пръст, ZFSNCнедовършени циментови съоръжения и загрозяват и без това нещастния парк. На табелата пише, че съоръжението ще бъде изградено за. 180 дни. Но не пише кой век, наистина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари