Тръмп пощади една държава в новия имиграционен указ

0
Вестник „Ню Йорк таймс“ с горещи новини за новия указ на президента на САЩ
Вестник „Ню Йорк таймс“ с горещи новини за новия указ на президента на САЩ Снимка: БГНЕС

Ирак няма да бъде включен в новия имиграционен указ, който американският президент Доналд Тръмп се очаква да подпише днес.

Това потвърди за в. „Ню Йорк таймс“ източник от администрацията във Вашингтон, предава БГНЕС.

Старият документ спираше влизането в САЩ на граждани от седем мюсюлмански държави – Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан. В новия документ се очаква формулировките да станат по-конкретни, но те няма да засягат притежателите на зелени карти и действащите визи.

По информацията на „Ню Йорк Таймс“ указът ще предвижда и пълна забрана за приемането на бежанци, независимо от страната им на произход. За какъв период от време ще е в сила законът, не се уточнява. Предишният текст, който беше блокиран от съда малко след подписването му, преустановяваше приема на бежанци в рамките на 120 дни, а тези от Сирия – за неопределен срок. Според източника на вестника новият документ не включва конкретни формулировки по отношение на хора от Сирия.

Първият миграционен указ бе подписан на 27 януари, а в началото на февруари действието му бе спряно от съда. По-късно апелативен съд потвърди решението за блокиране на указа в цялата страна. Като цяло в първите дни от действието на първия указ срещу него бяха подадени десетки искове.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари