Тръмп обеща "американизъм", ако стане президент

0
Тръмп изрази готовност да издигне стена по границата с Мексико, за да спре нелегалното прехвърляне на хора
Тръмп изрази готовност да издигне стена по границата с Мексико, за да спре нелегалното прехвърляне на хора Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп прие официално номинацията на Републиканската партия на САЩ да бъде нейният кандидат за президент на изборите през ноември.

"Нашата партия ще се върне в Белия дом, нашата страна ще си възвърне сигурността, благоденствието и мира. Ние ще бъдем страна на щедростта и топлотата, но ще бъдем също така страна, в която цари общественият ред", заяви милиардерът в началото на речта си пред партийния конгрес в Кливланд, предаде Вестник СЕГА.

"Американизмът ще бъде в основата на предизборната платформа на Републиканската партия", каза той. "Разликата между нашия план и този на опонентите ни е, че ще поставим Америка на първо място. Нашето кредо ще бъде: американизъм, не глобализъм", обясни Тръмп.

Той обеща да възстанови закона и реда в страната. Тръмп обвини президента Барак Обама и бившия държавен секретар Хилъри Клинтън в провал на външната политика на САЩ.

"Америка днес е много по-несигурна, а мирът е много по-нестабилен, отколкото преди Обама да реши да възложи на Хилъри Клинтън да води американската външна политика", заяви той. Доналд Тръмп обеща да спре миграцията от страни, спонсориращи тероризъм, и повтори готовността си да издигне стена по южната граница с Мексико, за да спре нелегалното прехвърляне на хора и наркотици.

Тръмп обвини противника си от Демократическата партия Хилари Клинтън, че наследството й като държавен секретар от първия мандат на президента Барак Обама се изразява в "смърт, разруха, тероризъм и слабост".

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари