Традиции, бит и култура представят чуждестранните студенти в РУ на своя фестивал

0
Традиции, бит и култура представят чуждестранните студенти в РУ на своя фестивал
Снимка: Бряг

Чуждестранните студенти на Русенския университет канят своите колеги, приятели и русенци на своя ежегоден фестивал на 13-ти май от 16:00 часа в „Канев Център“.

Те ще покажат своя национален бит, традиции и етнокултура чрез песните, танците, видео презентациите и музиката си. Обединени от идеята да бъдат „Заедно в различията си“, ще демонстрират пред ръководители, преподаватели и гости своя дух на разбиране и толерантност към другостта, както и своята принадлежност към русенското студентство, съобщават още от Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Дирекция „Чуждестранни студенти“, която им оказва подкрепа в подготовката на фестивала, е поканила на празненството цялото академично ръководство на университета, областни и общински ръководители, както и представители на Междуведомствената комисия по въпросите на образователната дейност сред българите в чужбина към МОН.

Близо 500 са чуждестранните граждани, обучаващи се в Русенския университет в момента.

В празничната програма на фестивала участват представители на всичките 14 страни, от които са те– Албания, Виетнам, Гърция, Ирак, Йемен, Казахстан, Кипър, Македония, Молдова, Руската федерация, Сирия, Сърбия, Турция и Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари