Този документ беше намерен вчера в дупката край Радомир

3
Това е прясно доказателство, че МВР и Прокуратурата не работят по разследването
Това е прясно доказателство, че МВР и Прокуратурата не работят по разследването

Този документ беше намерен вчера в дупката край Радомир, където на 13 септември горяха документите #ДжиПиГейт #ГеПиГейт Поредното претърсване, което направихме беше документирано от немски журналисти.

Това е прясно доказателство, че МВР и Прокуратурата не работят по разследването, публикувано на 10/09 или ако работят, го правят изключително непрофесионално и мърляшки. И до момента основната част от спасените документи отлежават някъде в полицията в Перник. Сред тях има и такива с ръкописни отметки, имена, телефони и инструкции за определени проекти.

Нека припомним също, че до момента няма нито един разпитан нито от #ДжиПиГруп, нито от свързаните консултантски фирми. Гръмките анонси на Борисов, че вади фирмата от текущите проекти са със съмнителна законосъобразност и прикриват факта, че прокуратурата и МВР пасуват и чадърът си стои.

Ето хронологията на събитията, която доказва бездействието на институциите:

10/09 Първа публикация #ДжиПиГейт в Биволъ 

11/09 Сигнал на Биволъ до Прокуратурата и МВР, че се унищожават документи. Бойко Борисов нарежда на МВР да направи проверка

12/09 ГДБОП се свързва с нас и се срещат с Димитър Стоянов, не са предприети никакви действия, за да се спре изнасянето на документите и компютрите от Черни Връх 59А

13/09 Научаваме къде се изгарят документите и съобщаваме на ГДБОП. Първата им реакция е - ми не можем нищо да направим. Вечерта са арестувани нашите журналисти.

14/09 Става скандал заради арестите, но не и заради унищожените документи. Никой не пита ГДБОП как върви проверката. А тя не върви, защото прокуратурата не е образувала нищо.

17/09 След протест под прозорците на Цацаров е обявено за започване на проверка, която е възложена на Софийска градска прокуратура

Оттогава до днес 13 октомври:

- МВР не е претърсило и иззело всички документи от мястото, където са изгаряни;

- Прокуратурата не е иззела документите от Перник;

- Нито ДАНС, нито Прокуратурата, нито МВР са поискали от нас копия от наличните електронни документи. Не, че ще им ги дадем, защото ги подготвяме за ОЛАФ, но можеха да се поинтересуват поне от кумова срама.

- Няма нито един разпитан освен... Димитър Стоянов, който вместо да си върши работата на разследващ журналист ходи на разпити... в Перник.

Това е реалността. Не се оставяйте да ви манипулират с гръмки съобщения за запори на 14 милиона евро, вадене на "Джи Пи Груп" от обществените поръчки и прочее лакардии.

Доказателствата за съпричастност на институциите към гигантската корупционна схема са в дупката на полето край Радомир и ако отидете днес сигурно ще намерите някой полуобгорял документ с подпис и печат. 

Вземете си го за спомен от изгорялата борба с корупцията на правителството на "Трите шишита". Гарантираме, че никой няма да ви подгони за укриване на веществено доказателство.

Автор: Биволъ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари