Това са 5 лева от мен, да ги предадете на Иван!

0
Скромен принос към спасяването на един млад човек
Скромен принос към спасяването на един млад човек Снимка: Марица

„Толкова ли е трудно да се помогне на млад човек, който е в разцвета на силите си? Нима трябва да оставим 35-годишен мъж да умре, и то не от тежко заболяване?”

Това е написала читателка на медията „Марица.бг”, трогната от съдбата на Иван Узунов, който оцелява в нечовешка мизерия в гараж на ул. „Тотлебен” № 25 в район „Южен” в Пловдив. Изкльощавелият 35-годишен мъж успява единствено да излезе на тротоара през деня и полягва върху счупен стар велосипед. Остава в тази поза през целия ден за почуда на минувачите. Облечен е в мръсен анцуг и яке, с джапанки на бос крак. За да помръдне, си помага с патерици. На една от тях е окачена найлонова торбичка с бутилка вода.

Тя е приложила към писмото си 5 лева – скромен принос към спасяването на младия човек. „Това са 5 лева от мен, да ги предадете на Иван. Не съм му нито близка, нито го познавам. След като прочетох статията, реших да му помогна с каквото мога. Давам парите от сърце. Искам само да му прочетете писмото”, пише пловдивчанката, пожелала да остане анонимна.

Тя споделя, че я боли за хора, които се намират в такова ужасно положение, а те не са малко и би трябвало някоя от институциите безвъзмездно да се погрижи за тях. Ако не – да им помогнат групи от хора, които имат свободно време и носят в сърцата си най-святото и прекрасно чувство в тоя живот: да обичаш хората така, както обичаш себе си.

След публикации на медията на 5 юли младият мъж бе приет в Хирургиите на Пещерско шосе, където в момента лекуват възпаления му крак. Оказва се обаче, че Иван не е плащал осигуровките си с години. Необходимата сума, за да възвърне правата си на пациент, е 555 лева.

След като чува историята на 35-годишния инвалид и научава за благородната пловдивчанка, изпратила писмото, Николета Чавдарова от фейсбук групата „Пловдив, подай ръка на пенсионер” решава, че ще направи всичко възможно да събере сумата. Тя и другите момичета от групата започнаха кампания по набиране на средства.

Николета, която ни е помагала и при други благотворителни инициативи, със сигурност ще успее да вдъхне надежда на Иван.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари