Това ли е терориста от Санкт Петербург?

0
Руските медии публикуваха снимка и запис от охранителните камери на терориста, който се предполага, че е поставил взрива в метрото
Руските медии публикуваха снимка и запис от охранителните камери на терориста, който се предполага, че е поставил взрива в метрото Видео: Нова Телевизия

Руските медии публикуваха снимка и запис от охранителните камери на терориста, който се предполага, че е поставил взрива в метрото. 

Според очевидци мъж е оставил в един от вагоните на влака раница и след това си е тръгнал. Човекът е облечен изцяло в черно и е с брада, коментират руските медии, предаде Нова Телевизия.

При атентата загинаха 11 души, а над 20 са ранени. Бомбата е била поставена във вагон на влака и натъпкана с остри предмети. Тя се е взривила, докато мотрисата пътувала между две станции - "Сенная площад" и "Технологичен институт". 

Мерките за сигурност в Санкт Петербург са засилени. Цялото метро е затворено, което предизвика огромен хаос и задръствания. Затова автобусите и таксиметровите компании обявиха, че ще превозват хората безплатно днес.

До момента няма информация за пострадали българи, каза за Нова Телевизия Светлозар Панов, управляващ генералното консулство в Санкт Петербург. Около 500 души живеят в града. 

Всички български граждани, които искат да получат информация за свои близки, могат да се обадят на консула ни Антон Марков. Телефонният номер е: +7 921 633 61 16.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари