Това е дъното – агитките и властта в мрачна симбиоза

0
Опитвам се да сметна колко пари струва днешното представление на цирк "България", но не съм наясно с цените. Колко взима един редови подкрепящ Гешев?
Опитвам се да сметна колко пари струва днешното представление на цирк "България", но не съм наясно с цените. Колко взима един редови подкрепящ Гешев? Снимка: Христо Комарницки / Фейсбук

Властта отново активира футболни агитки и докара неосведомени граждани пред Висшия съдебен съвет, за да подкрепят назначението на Иван Гешев за главен прокурор.

Заседанието се провежда при невиждани досега мерки за сигурност, като полицията ограничава придвижването на протестиращите срещу Гешев, алармират очевидци от мястото на събитието. Вижте коментарите във "Фейсбук":

Христо Комарницки, карикатурист:

За Гешев! Това са хората. Това е дъното – агитките и властта в мрачна симбиоза. После англичаните са ви виновни.

Трябва да призная, че митингът в подкрепа на Гешев е добре организиран. Непрекъснато докарват нови групички, които заменят отиващите си. Преди малко клас гимназисти се изниза в индианска нишка, а на негово място влиза стройна редица братя роми. За Гешев!

Опитвам се да сметна колко пари струва днешното представление на цирк "България", но не съм наясно с цените. Колко взима един редови подкрепящ Гешев?

Колко - отговорникът по реда на пропускане?

Колко координаторът?

Хилядите мобилизирани полицаи получават ли извънредно заплащане?

Иван Червенков: Да не би в момента да тече държавен преврат?! КПП-та, пропусквателен режим, отцепени райони от столицата. Танковете идват ли?

Николай Христов: Много добре запомнете тази снимка и типа хора на нея, защото това идва с Гешев. Това ни чака. Полицията днес охранява тези от нас, защото ние сме терористите, а тези са народът, който е с Гешев срещу олигархията и престъпността ...

"Това е дъното – агитките и властта в мрачна симбиоза"

С колкото и голяма пропагандна машина да разполагат, тук не става дума за леко поизкривяване, напудряне и украсяване на реалността. Това не може да се покрие и прикрие от никой нормален човек. Освен с огромни количества ишиас.

Иначе днес до входа на ВСС се допускат само хора с анцузи. За хората с костюми бяха докарали камионетките за борба с тероризма.

Много трудно ще обясним на следващите поколения как сме допуснали това да се случи на страната ...

Български хелзинкски комитет:

Във връзка с информацията, че организирани от движение "Боец" демонстранти, протестиращи срещу номинирането на Иван Гешев за главен прокурор на Република България и срещу процедурата по избора му, са били отклонени от полицията, за да не демонстрират пред сградата на Висшия съдебен съвет на основание на това, че там вече се провеждала демонстрация в подкрепа на кандидата, Българският хелзинкски комитет заявява следното:

Тези действия на властите са в разрез с международноправните стандарти за свобода на мирно събиране. Провеждането на две или повече мирни събрания на хора по едно и също време и на едно и също място, дори когато едното е контрадемонстрация спрямо другото, трябва не да бъде предотвратявано, а да бъде гарантирано от властите.

Целта на мирните събирания на гражданите е да изпратят определени послания до даден адресат. Забраняването на провеждането на такова събрание на дадено място, в дадено време ефективно саботира тази цел.

Доколкото контрадемонстрациите са мирни — а законни са само мирните събрания — властите нямат правото да забраняват провеждането на което и да е от тях и следва да управляват тълпите така, че да имат равна възможност да комуникират посланията си във времето и на мястото, което са намерили за необходимо, без да се допускат физически стълкновения между тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари