Тошко Йорданов: Сега ще се види кои подкрепят Борисов и Караянчева да останат с охрана

0
Развръзка на споровете по закона за НСО
Развръзка на споровете по закона за НСО Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Ива Митева предложи да включат гласуването на законопроектите за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана в днешния дневен ред.

След като се запознах със стенограмите, заключих, че при първото гласуване има нарушение на правилника, гласувано е по-малко от 30 секунди. Констатирана е липса на кворум, заседанието не е прекратено, не е поискана проверка на кворума. Според мен всички гласувания са нищожни. Предлагам в днешния дневен ред да се включи като точка”, заяви тя в началото на заседанието на Народното събрание, предава NOVA.

В четвъртък депутатите вкараха на първо четене закона за НСО, но в крайна сметка така и не разбраха отнели ли са охраната на главния прокурор Иван Гешев, или не. Спорът се превърна от дебат по текстовете, които намаляват броя на лицата с охрана от НСО, в скандал за кворума. Така, заради процедурни хватки, не стана ясно какво е гласувано и какво - не, а развръзката беше оставена за днес.

"В нашата група сме свободни хора и си говорим като такива, като равни хора. А не като лицемери, каквито сте в ГЕРБ, БСП и така нататък. Днес дебатираме по тази тема, защото вчера Росица Кирова показа тотална некадърност и некомпетентност. Вследствие на което вкара Народното събрание в този топик. Сега, когато се гласува тази точка, ще се види кои подкрепят Бойко Борисов и Цвета Караянчева да останат с охрана", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Отговори му Радомир Чолаков от ГЕРБ. С контраатака към председателя на НС - Ива Митева, и парламентарната група на партията на Слави Трифонов. 

"Струва ми се, че преди да гласуваме каквото и да било, трябва да прегледаме още веднъж правилника и организацията на Народното събрание", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари