Тошко Йорданов: Разбраха се предварително за комисии с огромно мнозинство за ГЕРБ

0
Като цяло този бюджет е отвратителен, в него има заложени несъбираеми приходи, коментира зам.-председателят на ИТН
Като цяло този бюджет е отвратителен, в него има заложени несъбираеми приходи, коментира зам.-председателят на ИТН Видео: NOVA

Като цяло този бюджет е отвратителен, в него има заложени несъбираеми приходи, коментира зам.-председателят на ИТН

"ГЕРБ, ПП и ДПС са се разбрали предварително да вземат всички комисии с огромно мнозинство за ГЕРБ и на опозиционните партии да оставят по една комисия. Това противоречи на парламентарната практика. Когато бяхме в коалиция с ПП направихме подобна глупост, но не бяхме толкова нагли една партия да вземе всички председателски места. Те достигат нови висоти”. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по NOVA.

Ние напуснахме пленарна зала, но не можах да се въздържа да не вляза да ги поздравя, че избраха Бойко Борисов да е начело на външната комисия и да гледам жалката физиономия на Кирил Петков, който го беше арестувал, а сега ще трябва да гласува за него и да поздравява чужденците с „Бонжоар”, заяви Йорданов.

Той разказа, че на председателски съвети е изчислявано по математическа формула коя партия каква тежест има. По спомен той заяви, че ГЕРБ са могли да вземат 7 от комисиите в парламента, ПП – 6, „Възраждане” и ДПС са били с по 4. БСП са били с 3 или 2 и е имало съгласие.

За приетия на първо четене вчера проект на Бюджет 2023 Йорданов каза: „Като цяло този бюджет е отвратителен, в него има заложени несъбираеми приходи. Той си мина с гласовете на тези, които в момента в пленарна зала си избират председатели на парламентарните комисии.

Изнудиха БЕХ, та си измисли 1,5 млрд. лв. допълнителен приход. Поискаха от Митниците да обещаят, че ще имат събираемост с 30%, а те не могат, защото стокооборотът е такъв, какъвто е”, допълни Йорданов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Макак
    Политиката не е като бране на банани .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари