Тошко Йорданов: Политическата отговорност за служебното правителство е на ПП-ДБ

0
Логично е да има съмнения за партийно влияние в служебния кабинет
Логично е да има съмнения за партийно влияние в служебния кабинет Снимка: БТА

Логично е да има съмнения за партийно влияние в служебния кабинет

Съвсем логично е да има съмнения за партийно влияние в служебния кабинет и няма как да е по друг начин след промените в Конституцията, каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов по време на консултациите с президента Румен Радев с политическите формации в Народното събрание. Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи пред държавния глава и депутатите състава за служебния кабинет.

Тези консултации, след промените в Конституцията, са демонстрация на безсмисленост, заяви Йорданов. Тези "глупави промени" в Конституцията, които направиха от ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС, допълни той. „Най-голямата вина е точно на тези, които се обидиха и излязоха (по време на консултациите представителите на ПП-ДБ напуснаха залата – бел.ред.)“, коментира Йорданов. „Заради комплексите на Христо Иванов тръгна да се променя Конституцията“, добави депутатът.

"Този кабинет е на ПП-ДБ и Христо Иванов, защото Димитър Главчев беше избран за председател на Сметната палата с техните гласове и при промените в Конституцията го направиха един от възможните кандидати за служебен премиер", заяви Тошко Йорданов. ИТН се надяват Конституционният съд да разгледа заведените жалби срещу промените в основния закон. "Ако това не се случи, ще търсим конституционно мнозинство за промяна на промените в Конституцията, коментира той. Предполагам, че ще се вземат известни поуки и в следващия парламент да оправим Конституцията", каза още Тошко Йорданов.

Много се надявам българските граждани да си направят правилните изводи и след два месеца на изборите да отсъдят спрямо заслуженото, каза секретарят на ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ???
    Тошко, конституционният съд със съдии като ПДП Деса ли ще решава? ББ и там си оплете кошницата с подкрепата на ППДБДПС.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари