Тошко Йорданов: Не сме търсили подкрепа от ДПС

0
Смятам, че и ГЕРБ биха казали, че са за съдебна реформа, добави лидерът на ИТН
Смятам, че и ГЕРБ биха казали, че са за съдебна реформа, добави лидерът на ИТН Видео: NOVA

Срещата на политическите сили „Има такъв народ“ и ДПС, която се провежда в зала „Запад“ на Народното събрание приключи.

Представителите на „Има такъв народ“ на разговорите бяха Тошко Йорданов, Виктория Василева, Ивайло Вълчев, Филип Станев.

Представителната група, която проведе консултациите от страна на ДПС, включва лидерът Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Халил Летифов Станислав Анастасов, предава NOVA.

Тези политически консултации са последни на ниво ръководство в парламентарните групи, които трябва да очертаят приоритетите за бъдещо управление, както и дали ще има по-широка парламентарна подкрепа за бъдещо правителство.

Кратки изявления направиха в началото на разговорите Виктория Василева от ИТН, която е заместник-председател на парламентарната група, и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Бихме искали да ви представим нашите приоритети, нашите идеи за управление страната и да чуем Вие какво мислите за всичко това. Надявам се на един конструктивен и добронамерен диалог, така че с удоволствие ще споделим нашите виждания с Вас“, каза Виктория Василева, като се обърна към ДПС.

„И ние от наша страна да благодарим за възможността да се видим с ръководството на парламентарната група на партията, която има най-много народни представители в НС. От друга страна да Ви приветстваме за идеята, че процесите в Народното събрание трябва да текат през диалог, за да може да се очертаят и приоритетите, и темите от дневния ред и на обществото, и на НС.

Добра е средата, която е създадена в 46-ото Народно събрание според нас, защото има една добра основа за диалог. Възстановяването на нормалността в политиката, което за нас не е тема от последните 10-12 години, минава през диалог на политическите партии, през диалог на институциите и т.н.

Така че нашата оценка е, че 46-ото Народно събрание засега има една добра основа за диалог. И нашият призив е всички отговорни политически партии в Народното събрание да се възползваме от тази ситуация  и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото, за да може на база на дневния ред на обществото и на политическата среда да очертаем и дневния ред и на Народното събрание, дневния ред и на евентуално бъдещо управление в страната“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Повечето от идеите ни с „Има такъв народ” съвпадат. Ние заявихме, че безусловна подкрепа няма да има от наша страна. Наше задължително условие е възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това означава държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а напротив, той да функционира в услуга на хората и за създаване на добър бизнес климат. Това бе условие, от което ние няма как да се откажем. Персоналният състав на кабинета също е от значение за нас. Категорично заявихме, че не искаме да предлагаме министри”, заяви след срещата Мустафа Карадайъ.

Ние не сме искали подкрепа от ДПС за евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети. Смятам, че и ГЕРБ биха казали, че са за съдебна реформа. От ДПС казаха, че хората в кабинета са важни, но ние им казахме, че това е наша отговорност и няма да позволим някой да ни казва, кои да са хората. Подкрепа от ДПС не сме търсили!”, заяви Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари