Топ методи за почистване на жълтите петна в банята

0
Четири метода за почистване без да използвате препарати
Четири метода за почистване без да използвате препарати

Четири метода за почистване без да използвате препарати

Често при появата на жълти петна в банята не помага дори употребата на конвенционалните почистващи препарати. Причината за появата им по плочките и тоалетната чиния се дължи на лошото качество на чешмяната вода и високото съдържание на хлор в нея, пише "Актуално".

Ето какво правят в случая хитрите домакини, за да се справят с проблема:

1. Оцет и сода

Чаша оцет се загрява, след което към нея се добавя супена лъжица сода за хляб. Полученият разтвор трябва да се нанесе върху всички замърсени зони. Разбира се, оцетът трябва да е топъл, неприемливо е да се използва горещ за почистване на тоалетната чиния. Изчакайте няколко минути и след това изтъркайте с четка или гъба.

2. Кока-Кола

Напитката се справя отлично със стари петна по ръба на тоалетната чиния. Трябва да се използва преди лягане, така че активните вещества да имат време да подействат повече от 8 часа. След това изплакнете добре тоалетната с вода. Методът не работи, когато става въпрос за сериозно замърсяване.

3. Сода за хляб

Методът може да се определи като превантивен, но резултатът от приложението му няма как да не се забележи. Необходимо е да поръсите сода за хляб върху проблемната зона и да я оставите за една нощ. Остатъците от сода трябва да се почистят с четка. Много домакини отбелязват, че след употребата на сода за хляб неприятните миризми изчезват.

4. Лимонена киселина

Необходими са ви 200 гр лимонена киселина, която се нанася директно върху повърхността на тоалетната чиния или плочките с петна. След това трябва да вземете четка и с лекота ще премахнете цялата мръсотия. Този метод на почистване може да се използва няколко пъти до пълно премахване на мръсотията и петната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари