Тони Златков: Искам да благодаря на Бойко Борисов

0
Бизнесменът събирал парите за откупа няколко дни, а след това ги е хвърлил в чанта през мост
Бизнесменът събирал парите за откупа няколко дни, а след това ги е хвърлил в чанта през мост Снимка: bTV

Преживяхме най-големия кошмар в нашия живот.

Възстановяваме се постепенно след огромния шок, който понесохме. Адриан също постепенно се възстановява, почива си. Това бе огромен стрес за нас. Това разказа бизнесменът Тони Златков пред БТВ.

„Когато Адриан се прибра беше дезориентиран и стресиран. Първите минути са ми все едно изтрити от съзнанието. Спомням си, че се прегръщахме се, бяхме безкрайно щастливи, имаше и сълзи“, добави бащата.

Адриан е нормален млад човек, който е тръгнал по своя път на развитие. Той е изключително силен и уравновесен, никога не е изпадал в каквато и да е критична или стресова ситуация. Не знаехме и как ще реагира от всичко това. През цялото време е мислел какво ще се случи. Бил е в изключително несигурно положение. Гледаме да не връщаме темата все още“, подчерта Златков.

Тони Златков подчерта, че в такава ситуация никой не може да изолира полицията. „В първите мигове започнах да го търся по телефона, но той беше в колата му. 10 минути, след като открих колата съобщих за това на тел. 112. 20 минути по-късно от МВР се свързаха с мен и започнаха да действат два щаба. На следващия ден получих първия сигнал, че синът ми е отвлечен чрез смс. Получавах смс-и само на моя телефон. Изключително съм впечатлен от бързите и експертни действия на полицията. Експертите ни консултираха и ни запознаха с други такива случаи. Похитителите водеха комуникация без заплахи и възпитано. Бяха се държали добре с Адриан. Той е бил в лоша атмосфера, но не точни както при "Наглите", стана ясно от думите му.

„Исках доказателства, че Адриан е жив и как е“, добави бащата.

Той отрече категорично предположението на експерти по сигурността, които предположиха, че хора от приятелския кръг на Адриан може да стоят в дъното на отвличането. „Приятелския кръг на Адриан са млади, интелигентни мъже, които са тръгнали по своя път на развитие“.

„Благодарение на помощта на много наши приятели и партньори събирахме парите в продължение на 4-5 дни. Категорично може да се каже, че в последните дни живота ми беше свързан със събиране на пари. Похитителите спазиха обещанието си и освободиха сина ми, за което им благодаря, колкото и странно да звучи. До този момент никой от семейството ми не е получавал заплахи, не сме имали и охрана“. „Просто ги хвърлих от един мост, както ми беше наредено. В определена чанта, както ми беше наредено. Направих го лично. Беше опасно и аз самия помолих органите да не съдействат. Не съм имал притеснения, че ще бъдат отвлечен“, разкри Златков.

Бизнесменът не смята, че отвличането на сина му е свързано с бизнес. „Не смятам, че съм бизнесмен на толкова високо ниво. Смятам, че съм на средно ниво в държавата. Не мисля, че сме застрашавали бизнес интересите на който и да е, за да сме обект на заплахи. Да имаше палеж в нашата авотокъща. Не мисля, че някаква друга фирма, която би искала да изземе пазарен дял, би тръгнала да го прави. Това не е бизнес, в който има такива разчиствания на сметки. Сега след отвличането на Адриан обмислях дали е възможно палежът да е част от сценария за отвличане на вниманието на разследващите в друга посока. Никога не съм си помислил, че някой може да ми отмъщава така за мои бизнес действия“.

„Благодаря на полицията за цялото съдействие и съчувствие в този момент. Противно на мненията, че не си вършат рабоотата, това не е така. Искам да благодаря на Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случай. Човекът чисто бащински ме успокои. Той бе сформирал щаб, който работеше по случая“, каза Златков.

„Въпреки всичко случило се аз продължавам да смятам, че България е една добра държава за развитие. Не обмислям напускане на страната. Страхът и шокът няма да изчезнат. Вече имам охрана“, завърши бащата на Адриан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари