Тони Стораро: Не пожелавам и на най-големия си враг да премине през това, през което аз преминах!

2
Певецът изкрещял от радост, когато разбрал, че се е изчистил от коронавируса
Певецът изкрещял от радост, когато разбрал, че се е изчистил от коронавируса

Певецът е дал отрицателна проба за коронавирус и се е прибрал вкъщи

Певецът Тони Стораро изкрещял от радост, когато чул от лекаря си, че в организма му не е останала и следа от коронавируса. “Казах си: “Господ е голям! Трябва да вярваме в него да вървим по неговия път!”, спомня си попфолк изпълнителят. А за него COVID-19 никак не протича безсимптомно.

Още на 23-24 август почувствах неразположение, дори отказах едно участие. Бях в Шумен и се обадих на моя личен лекар в София”, разказва Стораро, предава 24 часа. Обяснил му какви са симптомите му и го попитал има ли шанс да е опасният вирус. Отговорът бил, че вероятно е грип или настинка и скоро ще му мине. Стораро се успокоил, че след седмица вече ще е напълно здрав. “Но след 5-6-7 дни не се чувствах по-добре. И на 8-ия или 9-ия ден, когато отидох в шуменската болница и направих снимка, вече имах двустранна бронхопневмония, която беше доста опасна. Направиха ми и PCR тест, който беше положителен”, разказва певецът.

Все едно е краят на света. Уплаших се много – заради всичката информация, колко лошо може да се развива болестта, и вдигнах високо кръвно”, допълва той. Това още повече влошило състоянието му. Стигнало се дотам, че Стораро да пие по 4 антибиотика на ден, съответно с пробиотици за стомаха му.

Не пожелавам и на най-големия си враг да се разболее от коронавирус и да премине през това, през което аз преминах – влошено здравословно състояние, несигурност, страх... Не си играйте – вируса го има. Колкото по-навреме се хване, толкова по-бързо и лесно ще се излекува”, казва певецът и съветва хората, които проявяват характерните за него симптоми, да не ги подценяват, а да си направят PCR тест.

Макар че за Стораро COVID-19 никак не е приятно преживяване, той го преминава благодарение на ангелите в бели престилки – лекарите. “Мисля, че всички те - в цяла България, са много добри и се справят изключително адекватно със ситуацията, в която ни постави пандемията. Аз попаднах на такива професионалисти в Шумен, че въпреки влошеното състояние, в което се намирах, когато постъпих, те ме стабилизираха с грижи, с внимание, с утеха... Благодаря на изпълнителния директор на болницата д-р Костов и на неговата съпруга, която е шеф на инфекциозното отделение - д-р Костова, и на всички други лекари, медицински сестри, санитари. Искам специално да благодаря и на лекаря, който ми постави диагнозата, един доказан специалист, чието име съм чувал още преди 20 години, д-р Загоричев, който, след като много точно анализира състоянието ми, ме посъветва да вляза веднага в болница”, с голяма признателност казва Стораро.

Самият той не може с категоричност да каже къде точно се е заразил. “През август пях на 3-4 сватби, може да е станало на някоя от тях. Там контактът с хората е по-близък, всеки иска да ме прегърне, да ме целуне Или на някое участие по морето”, само предполага той. Докато бе в болницата, получава не само подкрепа от феновете си, за да оздравява по-бързо. Напротив, почитателите на конспиративните теории го обвиниха, че му е платено, за да се престори, че е болен от коронавируса, вярвайки, че той въобще не съществува. Причината е, че певецът пусна видеото към новата си песен “Ах, каква жена си”. “За новия клип получих критики как съм го заснел, когато съм твърдял, че по това време съм в болница. Той беше заснет още преди два месеца, но след това екипът на режисьора има работа по обработката му. Когато стана готов, аз вече не се чувствах добре здравословно и не ми беше до това. В първия ден, в който се почувствах по-добре и лекарите ми казаха, че съм изчистен, се обадих да споделя добрата новина с моите продуценти. Те предложиха да “се почерпим” по този повод, като пуснат в ефир новия клип. Съгласих се спонтанно, без изобщо да се замисля, че на някого могат да му хрумнат подобни нелепици. Направих го за собствено удоволствие и разведряване и заради моите почитатели”, казва певецът.

Той досега винаги е бил откровен както за личния си живот, така и за професионалния. “Смятам, че изкарвам достатъчно с гласа си, за да прибегна до това, да предам честта и достойнството си за пари. И когато не съм изкарвал, пак не съм се продавал за пари. Те са за харчене, за удоволствие, но със здравето шега не бива”, категоричен е Стораро. Самата песен е по музика и текст на гръцкия изпълнител Василис Карас. Преди 3-4 месеца българинът му бил на гости и му казал, че иска да направи ново парче. Карас веднага му го подарил.

А Стораро, като представител на музикалния бранш, бе доста засегнат от изолацията в началото на пандемията. “Музикалния бизнес го има и винаги ще го има. Моята прогноза, която съм споделял неведнъж, е, че в него ще останат само тези, които наистина могат да пеят. Тези, които не стават за тази работа, публиката постепенно ще ги отстрани от сцената”, категоричен е изпълнителят.

Музиката в неговото семейство се предава по кръвен път. Двамата му синове Фики Стораро и Емрах вървят с пълна сила по стъпките на баща си. “Мисля, че вече е сигурно, че музикалният ни ген се предава от поколение на поколение и даже се засилва. Това означава, че внукът ми ще стане най-добрият, той ще бъде номер едно, ще мине всички ни”, смеейки се, казва Стораро за малкия Тунчер. “Играем си на всичко с него, но най-много обича да се катери върху мен или да се гушкаме, или да се боричкаме нещо”, допълва щастливият дядо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари