Тодор Попов: Няма безопасни фойерверки, четете инструкциите за безопасност!

0
Трябва винаги да сте много предпазливи и да гледате дали самите изделия имат сертификат и маркировка, препоръча той
Трябва винаги да сте много предпазливи и да гледате дали самите изделия имат сертификат и маркировка, препоръча той Видео: БГНЕС

Трябва винаги да сте много предпазливи и да гледате дали самите изделия имат сертификат и маркировка, препоръча той

"Хората не са спирали да купуват фойерверки, просто има сезони, в които има концентрация на по-големи продажби и те са съсредоточени предимно около новогодишните празници."Това каза Тодор Попов, управител на магазин за фойерверки в столицата, цитиран от БГНЕС.

През лятото също има такъв сезон, когато започват балове, сватби, градски празници, но сега концентрацията на продажби е доста по-голяма. Продажбите започват от началото на декември, но концентрацията е в последните 4-5 дни, когато по стар български обичай всеки се сеща в последния момент и тук става голяма навалица“, добави той.

Попов коментира, че българинът е много ограмотен на тема фойерверки. „Постепенно фокусът измести от познатите пиратки към продажба на пиробатерии, римски свещи и вулкани. Хората преминаха към по-красивите неща”, смята той.

Управителят на магазина за фойерверки каза, че изнася артикули за около 16-17 държави. С него коментирахме дали хората в различните държави си търсят различни артикули. „Всяка държава си има специфика, това е интересното в нашия бранш, но е и предизвикателство. На Балканите се насочват към определен вид фойерверки в определен ценови диапазон. Страните от Западна Европа - Белгия, Холандия, Германия, Полша могат да си позволят доста по-скъпи фойерверки и изискват друго качество”, обясни той и посочи, че задоволяването на потребностите на различните клиенти е едно от предизвикателствата пред тях.

Попов даде и съвети, които според него могат да предпазят хората и да гарантират тяхната безопасност при използването на фойерверки. „На първо място трябва да сте много предпазливи, да знаете че боравите с опасни материали. Няма безопасен фойерверк, дори един бенгалски огън може да ви нарани. Трябва винаги да сте много предпазливи и да гледате дали самите изделия имат сертификат и маркировка”, препоръча той и добави, че хората трябва да четат инструкциите за безопасност преди да използват фойерверки.

Той разкри, че имат отбор и ходят на състезания за фойерверки. „Правим музикални композиции и това е високата топка във фойерверките. Огромна част от хората, които си купуват фойерверки не са се докосвали до това, защото някой трябва да го покаже, а в България се правят сравнително малко музикални пирошоута”, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари