"Тисен круп" ще инвестира в Русе?

0
Концернът "Тисен Круп" е една от водещите промишлени компании в света
Концернът "Тисен Круп" е една от водещите промишлени компании в света

Германският концерн “Тисен круп” проявява интерес към разширяване на дейността си в България в индустриалните зони на Видин и Русе.

Германската компания проучва условията, които предлага държавното дружество “Национална компания Индустриални зони” ЕАД към Министерство на икономиката.

Това е било обсъдено на срещата на министъра на икономиката Божидар Лукарски с представители на Управителния съвет на компанията, предаде News.bg.

Фирмата е с утвърдени позиции на българския пазар и е една от най-големите промишлени компании в света в областта на стоманодобива, автомобилния и корабостроителния сектор.

 „Източна Европа има двойно по-голям растеж в потребелението за 2015 г. в сравнение със Западна Европа. Ето защо за нас е важно да растем и да се разиваме в този регион, включително в България“, отбеляза на срещата изпълнителният директор на “Tисен круп” Мартин Щилгер.

Представителите на концерна запознаха министър Лукарски с проектите си в България, сред които модернизацията на пристанище Лом, изграждане на рибарско пристанище в Сарафово и на логистичен център във Варна.

Мартин Щилгер заяви, че “Тисен Круп” проявява интерес да се включи в рехабилитацията на язовирните стени у нас.

Министър Лукарски увери ръководството на фирмата, че ще подкрепи логистичното позициониране на концерна и покани членовете на управата в България да се запознаят на място с възможностите на индустриалните зони.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари