Натоварени ТИР-ве на влак пристигат в Русе

0
Превозът има за цел да елиминира тежкия трафик по шосетата в Румъния
Превозът има за цел да елиминира тежкия трафик по шосетата в Румъния

Натоварен с тежкотоварни автомобили румънски влак ще пристигне за първи път в Русе.

Влакът прекосява Румъния и прави връзка между Сучава (Североизточна Румъния) и България. Той отпътува вчера от гара Дорнещ в 00:38 часа и ще пристигна в Русе в 16:00 часа.

Превозът има за цел да елиминира тежкия трафик по шосетата в Румъния, съобщават вестниците "Адевърул" и "Ромъния либера".

Товарното подразделение на румънските железници (ЧеФеРе Марфа - CFR Marfa) организира първия превоз RoLa в рамките на програма, финансирана от Администрацията на Фонда за околна среда, по маршрута Дорнещ - Гюргево Север - Русе и обратно, предаде БТА.

Превозите тип RoLa (комбиниран превоз камион върху влак) ще бъдат осъществявани в пълни влакове с максимум 20 специализирани вагона, които са натоварени с 20 ТИР-а. Превозните средства ще бъдат изпращани от Украйна към България, Гърция или Турция, а по време на транспорта шофьорите им ще пътуват в кушет-вагони.

Вестниците посочват, че в Сучава има специална гара за товарене на камиони, които идват от Украйна и пътуват към България, Гърция или Турция. Представители на CFR Marfa казаха, че засега товаренето на камионите се осъществява на гара Дорнещ, но в бъдеще гарата за тази цел ще бъде Сирет, където се прави подготовка в тази насока.

На 6 юли Администрацията на Фонда за околна среда съобщи, че е одобрила проекта на подразделението за товарни превози на румънските железници. CFR Marfa притежава 160 специализирани вагона за превоз на ТИР-ове и е единственият железопътен оператор на товари в Румъния, който притежава такива вагони. Преди време компанията е осъществявала такива превози от Австрия до Румъния, припомня "Адевърул".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари