Тийнейджър се самовзриви в руска гимназия

0
Данните за пострадалите се уточняват
Данните за пострадалите се уточняват Снимка: 59.RU

Полицията евакуира учителския състав и учениците

18-годишен бивш ученик от руско православно училище се самовзриви в сградата на манастирското средно учебно заведение. Пострадал е най-малко още един тийнейджър, съобщи полицията, цитирана от Франс прес,  руски агенции и NOVA.

Атентаторът, използвал самоделно взривно устройство, е починал от кръвозагуба. Според правоохранителните органи атентатът е станал в православната класическа гимназия в съседство с женския манастир Въведенски Владични в град Серпухов край Москва.

Полицията е евакуирала учителите и учениците. Данните за пострадалите се уточняват. Анонимни полицейски източници съобщават за 7 ранени. Задържан е мъж, влязъл в манастира преди експлозията.

Според съобщения в Телеграм атентаторът планирал да взриви устройството по време на сутрешната молитва. Отначало седял на стъпалата край входа с мачете в ръце, а след взрива се опитал да изпълзи вътре в сградата, тъй като краката му били откъснати.

Подобни атентати на обществени места и в училища в Русия зачестиха през последните години. Заради нападенията с огнестрелни оръжия неотдавна бяха въведени по-строги законови норми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари