Тежка катастрофа на пътя Русе - Разград

8
Мъж, жена и момиче са пострадали
Мъж, жена и момиче са пострадали Видео: Русе Медиа

Лек автомобил изхвърча от пътя и се обърна по таван при катастрофа, станала около 10 часа на пътя Русе-Разград.

Колата с търговищка регистрация се е движила в посока Разград, когато на 3 км след ДЗС при неизяснени все още обстоятелства се е ударил в задната лява част на движещият се пред него „Форд“, предава Русе Медиа.

При удара водачът е изгубил управление и излита извън пътя в лявата част, като се преобръща по таван в крайпътната нива. В автомобила са пътували двама възрастни – мъж и жена, и младо момиче. Зад волана е бил мъжът, като при въртенето жената е изхвърчала извън колата. Шофьорът на ударения форд с разградска регистрация не пожела да застане пред камера, но разказа за случилото се във видеото.

Зад двата автомобила се е движил и черен „Лексус“, чиято водачка разказа, че е видяла случилото се, но не е успяла да спре навреме. Затова е направила обратен завой и се е върнала на мястото на инцидента, за да окаже помощ и да подаде сигнал. Във видеото може да видите и нейния разказ за катастрофата.

На място са били изпратени три линейки, които са откарали тримата пострадали от обърнатата кола в болница. Извикан е и екип на пожарната, който да обезопаси автомобила. 

Инцидентът е станал на прав участък с три ленти, като двулентовото платно с възможност за изпреварване обаче е в обратна посока към Русе. Предполага се, че преобърналият се автомобил е предприел забранено изпреварване, при което е закачил форда пред него. На място се извършва оглед, който ще изясни причините за катастрофата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Пипончо
    Корекция: Всъщност задните гуми на катастрофилата кола са монтирани правилно. Шарката сочи в посока към пътното платно.
  • -7
    3
    Пипончо
    Полевите тестове показват, че зимни гуми върху асфалтова настилка имат с 25-30% по-лош спирачен път, респективно по-лошо сцепление. Трябва да се направят следните промени в закона за движение по пътищата - за всички водачи, които карат коли със зимни гуми върху настилка различна от сняг: - да плащат 25-30% по-скъпа Гражданска отговорност - задължителен жълт цвят на автомобила - 65 км/ч задължителна максимална скорост на движение до края на зимния сезон ............ Само на мен ли ми прави впечатление, че освен че кара с неподходящи за асфалт гуми, задните две гуми на катастрофиралата кола са монтирани наобратно - това създава условия за аквапланинг и загуба на сцепление на колата с пътната настилка
  • 1
    2
    селяк
    преди 20 минах Сливо поле изхода към Борисово и имаше бая големичка катастрофа.
  • 16
    1
    Ужас
    Делиормански рязани мънгали, сър! Русе се напълни с такива от рязанградските и търговишките села благодарение на Вити и подобните им робовладелци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари