Пожарникарите в Русе са оказали помощ в 6 инцидента

0
При инцидентите няма пострадали
При инцидентите няма пострадали

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН са излизали 6 пъти по сигнали за произшествия, инциденти и оказване на помощ.

Вчера около обед служители от Втора РСПБЗН са гасили пожар в сухи треви. В 13:18 часа те са изпратени в русенския квартал „Родина“, където на площ от около 20 квадрата са горяли сухи треви, вероятно запалени от хвърлена неизгасена цигара. Огънят е бил изгасен, няма пострадали и щети.

В 14:05 часа екип на Първа РСПБЗН е насочен към  ул. Ганчо Карамаждраков в Русе, в бл. 106, по сигнал за дим от жилище. Веднака към адреса са изпратени екипи от полицията и пожарната. При пристигане на място е станало ясно, че стопанинът на апартамент на трети етаж в блока, откъдето е излизал дима, е забравил съд с ядене върху котлон.

По-късно вечерта, в 20:12 часа, екип на Първа РСПБЗН отново е изпратен по сигнал за излизащ дим, но този път от покрив на блок на ул. Борисова 56. При пристигане на екипа на място е станало ясно, че горят сажди в коминно тяло във вход Б. Огнеборците са извършили дежурство, с цел предодвратяване на евентуални нежелани последици от запалването на натрупаните сажди в непочистения комин.

За времето 20:45 – 23:07 часа екипи на Първа РСПБЗН са изпратени по сигнал за пожар във вила в местността „Папаз дере“ в гр. Русе, на ул. Каменарска. При пожара са унищожени таванско помещение и покривна конструкция 30 кв. м. Спасени са първи етаж на вилата и два леки автомобила, паркирани в близост до къщата. По случая се води разследване от полицията. Пострадали няма.

Тази сутрин от 06:22 до 07:20 часа, два екипа от Втора РСПБЗН са били изпратени за оказване на техническа помощ при извличане на закъсал тежкотоварен камион ДАФ с ремарке, в гр.Русе, в района на ГКПП – Дунав мост. При пристигане се установява, че при маневра влекачът е застъпал плочки и е пропаднал. Не е възможно да се премести. Налага се разтоварване на превозвания материал, за да може да бъде след това извлечен.

Тази сутрин екип на Първа РСПБЗН е бил изпратен по искане за съдействие на гражданин на ул. „Срешер планина“ в Русе. Мъжът е помолил да му се помогне за отваряне на апартамент на третия етаж в блок, където е останала заключена жена с инвалидност. Екипът е влязъл в апартамента чрез щурмова стълба и е отворил апартамента на съпруга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари