Тереза Тодорова смая италианците!

2

Вчера вечерта беше галаконцерт а по пиано на 5 Международен конкурс за музиканти Premiо Academia 2015. Тереза свири Фантази импромтю от Шопен и получи наградата си. Изпълнението и беше бурно аплодирано от пълната зала Auditorium del Seraficum в Рим.

Вечерта родителите на Тереза решават за отидат на заведение в Рим заедно с техни приятели. Когато пристигат съвсем случайно виждат че се провежда конкурс за пеещи хора и всеки който иска може за изпее една песен. Този конкурс се нарича Giro canta и се провежда в Италия и още няколко държави сред които Норвегия, Германия, Холандия и други още от 1961 .

Преводът буквално означава пеещ ата обиколка а идеята е да се обикалят различни градове и да се откриват талантливи млади хора. Точно така се откривя таланта на Адриано челентано и редица други известни изрълнители.Приятелите от компанията на Тереза които са италианци я молят да се включи и да ги поздрави с една песен. Тя е единственото дете от 30 участници италианци няко от които представят и авторски песни. Когато малката излиза пред журито и публиката и запява Камино, целият салон замлъква. Още след първите фрази и хората и журито стават прави и започват бурно да я аплодират.

След изпълнението я питат дали е испанка защото пее на испански а тя отговаря: не аз съм българка. Оценката на журито е че изпълнението е извънземно и председателят за област Лацио обявява, че Тереза е извън надпреварата и прескача всички правила за съревнование по области и отива директно на финал. Поканата е за септември като там ще бъде финала на международно ниво, където ще се съревновават най добрите от всички държави участващи в Canta Giro.

Всички, които са присъствали- музикални продуценти, композитори и звезди от италианската телевизия в Рим казват че това дете ще има звездна кариера според тях и че нейният глас е невероятен за възрастта и. Teреза е възпитаничка на НУИ ,,проф В. Стоянов. Преподавател по пиано е Евгени Желязков. Солистка е на ДВГ,,Слънце'' при ОБДЦКИ с преподавател Наталия Константинова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари