Тереза Мей отнася критики

0
Бившият министър на пенсиите и трудовата заетост разкритикува премиера на Великобритания
Бившият министър на пенсиите и трудовата заетост разкритикува премиера на Великобритания Снимка: REUTERS

Бившият британски министър на пенсиите и трудовата заетост Йън Дънкан Смит разкритикува премиера Тереза Мей, че бави преговорите за напускане на ЕС.

В статия в неделното издание на вестник "Сън" отявленият привърженик на "Брекзит" Йън Дънкан Смит обвинява привържениците на кампанията за оставане, че се опитват да забавят активирането на член 50 от Лисабонския договор, с който се поставя началото на процес от две години за напускане на организацията, пише БАНКЕРЪ.

След изявлението по-рано на Тереза Мей, че тя няма да започне преговорите до края на тази година, Йън Дънкан Смит я призовава това да стане незабавно в началото на 2017 година.

"Нека да напуснем ЕС възможно най-скоро, така че да може пълноценно да се радваме на нашата нова независимост", пише Йън Дънкан Смит.

Тереза Мей заяви, че Великобритания няма да бърза, докато не определи ясно целите си при излизането от организацията. Лидерите на Германия и Франция изтъкнаха, че Великобритания няма да получи специални отстъпки, ако продължи да има достъп на общия пазар, докато Мей настоява, че трябва да се ограничи свободното движение на хората.

В тази връзка Йън Дънкан Смит предупреждава министрите да не договарят такава форма на сътрудничеството, която ще направи Великобритания отново субект на европейското законодателство.

"Британнците ясно заявиха на политическия елит, че не искат милиарди от техните заработени с много труд пари да бъдат пропилявани от бюрократите в Брюксел", отбелязва Йън Дънкан Смит.

Източник: БАНКЕРЪ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари