Теодор Цветков - обикновен човек с необикновено сърце

4
Плувецът е посветил живота си на благотворителността
Плувецът е посветил живота си на благотворителността Видео: bTV

Плувецът е посветил живота си на благотворителността

Той е плувец, рекордьор, но преди всичко човек с голямо сърце, посветил живота си на благотворителността. Това е Теодор Цветков.

Русенецът сподели, че две от постиженията му вече са вписани в "Книгата с рекордите на Гинес", а три очакват одобрение.

Един от феноменалните му резултати бе записан през юли, когато за втори път плува 10 км в езерото "Липник" със завързана към тялото ръка.

Целта на Теодор бе да се съберат средства, които Сдружението на родителите на деца с онкохематологични заболявания да вложи за лечение и поддържаща терапия. През 2019 г. Цветков плува за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания.

"Бях каякар, но преди 7 години започнах сам да се уча да плувам - без треньор и без нужните обстоятелства. Като всеки обикновен човек - жабешката. Не съм бил професионален плувец, просто така тръгна всичко.", разказа Цветков, цитиран от bTV.

"Отдавна спрях с кану-каяка, още когато бях в училище. Исках да правя нещо, което не съм можел и е трудно за мен. Лека-полека започнах и мисля, че вече имам добра техника и резултати. В световен мащаб съм побеждавал и олимпийски шампиони."

Цветков може да се похвали със сребърен медал на 181 км плуване в Самара (Русия) през 2021 г., както и с две отличия от световно първенство по зимно плуване.

"В Самара едно от условията беше да плуваш с неопрен. Беше към 14-15 градуса, иначе на 20-21-22 може и без неопрен. Добре бе климатът."

Надпреварата в Русия е една от много, в които Цветков се впуска с благородна цел. В случая - призив за опазване на природата чиста. Получава подкрепа и от брат си Валентин, който е награден за герой на състезанието заради помощта си по организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    098
    Този е от монопола. Върти дрога и се прави на умрял гугушчук.
  • 4
    3
    До 2
    Да, така е, повечето русенци и РАБОТИМ нещо! И да правим нещо за общността, не се рекламираме с плакатчета с лика си и по медиите под път и над път. Аз например обичам да гледам залези, трябва ли да го обявя за "благотворителна дейност", да ме назначат на държавна работа някъде, за да го върша, и да ми плащат за това. Не е луд който яде зелника, ами... Всъщност, този гражданин на колко е години, не му ли е време отдавна да започне да РАБОТИ нещо?
  • 7
    2
    Стига хвалебствия
    Освен него има много достойни русенци и българи, които не се рекламират по медиите, а скромно вършат работата си.
  • 5
    1
    Плувец, а?!
    И освен плуване? И как плувайки събира пари? И друго нещо смислено в живота? И как ги събира тези пари, след като общината му отпуска средства, че да си плува, освен заплата? Айде стига с надувките, а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари