Тео Ушев: България е най-корумпираната държава от всички държави, в които съм бил

0
Ушев: "Навсякъде има корупция, тук е повсеместна. 10 процента от парите са инвестирани, 90 откраднати. По света е обратното. Тук видях повече луксозни коли за месец, отколкото съм видял в Канада за 20 години"
Ушев: "Навсякъде има корупция, тук е повсеместна. 10 процента от парите са инвестирани, 90 откраднати. По света е обратното. Тук видях повече луксозни коли за месец, отколкото съм видял в Канада за 20 години" Снимка: bTV

"Няма лош протест. Особено тези, които са за принципни неща. Не ми харесва, че има стари муцуни, които търсят да изтупат прахта върху имиджа си, за ги яхнат. Но тези хора са направили много мръсотии и са съсипали много България, за да се появяват отново. Те навреждат на протестите като никой друг. Жалко за младите хора. Имаше добра енергия, дано не се загуби"

Това каза пред bTV световноизвестният български аниматор Тео Ушев.

"С магическа пръчка няма да стане. Трябва да се протестира всеки ден. Само така няма да ни се налага изведнъж да изриваме отново корупцията. Правителството още от самото начало се държаха неадекватно. Те се държаха така, сякаш защитават Краля слънце. Всички беди, които им се струпаха, сами си ги направиха", обясни той.

"България е най-корумпираната държава от всички държави, в които съм бил. Навсякъде има корупция, тук е повсеместна. 10 процента от парите са инвестирани, 90 откраднати. По света е обратното. Тук видях повече луксозни коли за месец, отколкото съм видял в Канада за 20 години. И това е получено с кражба", категоричен е аниматорът.

"Някои от интелектуалците са зависими от управляващите с пари спускани чрез схеми. Други ги е страх и си пазят къщичката. Ако някой ги финансира не трябва да му целуват ръка и се кланят",  смята той.

"Разбира се, че има кой да дойде. Проблемът е със старите муцуни, които излизат на преден план. Може да има предсрочни избори, но накрая ще се намерят хора". Сигурен съм, убеден е Ушев.

Той коментира и своя нов филм: "Системата може да се взриви само с повече любов и повече приятелство", каза Ушев на снимачната площадка на новия му филм.

"Исках поне първия си игрален филм да направя в България", сподели той.

Лицето на злото седи гротексно, сатирично и смешно. Доброто е все така наивно и любопитно, и чаровно. Страх ме е, докато свърши свърши филмът, да не правим исторически филм", каза още Тео Ушев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари